Diari La Veu del País Valencià
En agost es tancaran 2.000 llits al País Valencià
RedactaVeu / València

El diputat socialista en les Corts, Ignacio Subías, ha assenyalat que un de cada quatre llits de la Fe es tancaran durant aquest estiu i ha subratllat que “és impensable que l’hospital de referència del País Valencià, com és la Fe, tanque al voltant del 25% dels seus llits hospitalaris”.

Així mateix, Subías s’ha mostrat contundent en denunciar que “el sistema no es pot permetre aquest tipus de decisions, l’únic fi de les quals és l’estalvi, allunyat tant de l’eficàcia com de l’eficiència, i passant per sobre dels professionals i ciutadans”.

A més, ha apuntat que “un sistema amb les llistes d’espera que té aquest hauria d’utilitzar els recursos existents per a millorar l’equitat i la qualitat, sempre d’acord amb les seues possibilitats”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha assegurat que “s’haurien d’aprofitar moments de menor pressió programada per a reduir les enormes esperes tant en consulta, com a exploracions o cirurgies per a evitar que el sistema se sature i es puga seguir oferint una sanitat de qualitat”.

Per tot açò, el portaveu de Sanitat ha reclamat al Consell que “reflexione i no tanque el 20% dels llits hospitalaris del País Valencià durant aquest estiu sinó que els utilitze adequadament” perquè, davant una situació crítica com la que viu la sanitat valenciana, el Consell “segueix amb la seua pràctica habitual de fer una política d’esquena als valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa