Cinc dones s’enfronten aquest dimarts a un any de presó

Les cinc membres d’Intersindical Canària seran jutjades a Les Palmes després d’haver desplegat fa dos anys una pancarta amb la llegenda de ‘Les dones canàries contra la reforma laboral’
28 juliol 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El proper, dimarts, 29 de juliol, cinc dones, sindicalistes d'Intersindical Canària, seran jutjades a la ciutat de Les Palmes, després d’haver desplegat fa dos anys una pancarta amb la llegenda de "Les dones canàries contra la reforma laboral" a la seu de la Confederació Canària d'Empresaris. L’acció pacífica de protesta va tenir lloc coincidint amb el Dia Internacional de la Dona treballadora. El fiscal sol•licita un any de presó per a cada una de les militants d'Intersindical.

Lucy Rodríguez, Guacimara Viera, Pi Montsó, Aisha Hernández i Fio García, són les companyes processades per “violació de local”, “lesions”, i “delictes sense especificar”, segons resa textualment en la citació a judici emesa pel Jutjat del Penal nº 6 de Les Palmes.
 

Segons Intersindical Valenciana, “resulta sorprenent la relació d’imputacions enumerades quan els locals visitats són una seu social d’accés públic, no es va produir durant l’ocupació cap acte de violència física, i per altre costat, es fa esment a presumptes delictes que ni el jutge ni el fiscal han estat capaços de precisar durant la instrucció del cas”.

Així, el sindicat considera que aquestes circumstàncies fan de l’enjudiciament una “farsa judicial sense precedent” que per a Intersindical Canària tenen com a únic objectiu “criminalitzar la protesta social i atemorir la població, utilitzant com a ‘caps de turc’ a les cinc companyes per a tal objectiu”.

Es dóna a més la circumstància que la instructora del cas i qui decideix el processament va ser la jutgessa Victòria Rosell, membre destacada de Jutges per a la Democràcia.

Rosell va arribar a manifestar durant una conferència sobre la llibertat d’expressió impartida a la Universitat de la Laguna que, encara que no era partidària de processar les dones, “s’havia vist obligada a fer-ho” per les moltes pressions rebudes.
 

Aquesta confessió de la jutgessa afegeix nous motius per qualificar el processament com un “desvari judicial que confirma la progressiva campanya governamental i judicial per reprimir les llibertats públiques, i que a les Canàries, com podem observar, han traspassat ja la línia vermella del que és admissible en una estat de dret”, segons el comunicat d’Intersindical Valenciana.

Fins 40 organitzacions de Canàries, de l'Estat espanyol i internacionals, entre les quals es troba la Intersindical Valenciana, han mostrat la seua solidaritat amb Intersindical Canària i les cinc dones processades han exigit el sobreseïment del cas amb la retirada de càrrecs.


next