Diari La Veu del País Valencià
Sole Giménez, Ramon Roselló i Enric Lluch s’incorporen al CVC
Europa Press / València

El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha donat aquest dilluns ‘la benvinguda’ als seues tres nous membres, la cantant Sole Giménez, el doctor Ramón Roselló i l’escriptor Enric Lluch.

Seguidament, Grisolía ha donat la paraula al secretari de l’ens consultiu, Jesús Huguet, qui ha llegit l’acta de nomenament segons l’acord pres en les Corts Valencianes el passat 17 de juliol per a cobrir tres vacants en el Consell Valencià de Cultura.

Per la seua banda, cadascun dels nous consellers s’ha alçat per a rebre de mans de Grisolía la carpeta, medalla i insígnia entre els aplaudiments dels seus companys.

La incorporació d’aquests consellers es produeix gràcies que, finalment, els grups parlamentaris valencians van poder arribar a un acord que va estar un temps en l’aire. Al principi, els socialistes van plantejar per a una de les vacants la cantant Soledad Giménez, exvocalista de la popular banda Presuntos Implicados, i EU l’escriptor Enric Lluch.

Per la seua banda, Compromís va postular el doctor Ramón Roselló, encara que el PP va avançar que no li donaria el seu suport perquè, en el seu moment, els membres de la coalició no van votar a favor de la candidata del PP a aquest òrgan, Consuelo Ciscar i els ‘populars’, al seu torn, van rebutjar el candidat de Compromís, Joan Francesc Mira.

L’acord entre ‘populars’ i socialistes va quedar en l’aire després de les declaracions del secretari general del PSPV, Ximo Puig, qui va dir que no acceptaria “vetos” en la renovació d’aquestes institucions. Però, finalment, el passat 17 de juliol, el parlament autonòmic va donar llum verda a la incorporació d’aquests tres noms per a formar part del CVC, així com dels representants d’altres organisme estatutaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa