Diari La Veu del País Valencià
‘La desfeta del PPCV s’evidencia al tolerar l’exaltació del feixisme’

RedactaVeu / València.

El diputat socialista i secretari d’Acció Electoral socialista, Víctor Sahuquillo, assegura que “el perdó a aquests gestos d’exaltació feixista evidencia la nul•la defensa del PP dels valors democràtics i torna a posar en dubte el lideratge de Fabra i les seues propostes de tolerància zero”, per la qual cosa demana l’expulsió immediata dels dirigents de NNGG que els varen protagonitzar. El PSPV-PSOE ha lamentat aquest dilluns la tolerància del PP cap els gestos feixistes protagonitzats per varis dels seus dirigents valencians i l’ha atribuïda a “la pròpia descomposició del partit”.

D’aquesta forma, ha criticat amb duresa el fet que es troba per tancat el cas dels quatre dirigents de Noves Generacions (NNGG) del PP valencià que varen posar el passat any amb salutacions feixistes o envoltats de simbologia ultra sense que s’haja pres cap mesura exemplaritzant. “De fet, han decidit tancar els expedients oberts sense aplicar cap sanció”, recorden amb rotunditat.

Per aquest motiu, Víctor Sahuquillo, ha assegurat que “el perdó a aquests gestos d’exaltació feixista evidencia la nul•la defensa del PP dels valors democràtics”.

El diputat socialista en Les Corts, Víctor Sahuquillo.

Al mateix temps, ha incidit que “Fabra torna a quedar en evidència, ja que les seues paraules de tolerància zero davant qualsevol tipus d’apologia del feixisme s’han convertit de nou en paper mullat, com succeeix en tantes altres ocasions, la qual cosa deixa constància de la seua feblesa dins del partit que presideix”.

En aquest sentit, ha subratllat que la “defensa de la convivència democràtica” exigeix mesures “contundents” davant fets “tan greus” com els quals tots vàrem poder contemplar fa un any, “i que varen deixar en evidència que l’organització juvenil del PP té un greu problema ideològic”.

No obstant açò, el fet que aquestes actituds no hagen sigut sancionades pel partit “és encara més greu, ja que demostra una falta de conscienciació per part dels dirigents del PP o, el que és pitjor, una nul•la capacitat d’actuació”, ha manifestat.

El PSPV-PSOE recorda també la negativa de fa uns dies de l’alcaldessa de València, Rita Barberá, a retirar les distincions honorífiques de 24 personatges del franquisme. “A l’interior del PP conviu cada dia amb més força la dreta més retrograda de tota Europa, que li impedeix condemnar una de les pàgines més execrables de la nostra història”, ha apuntat Sahuquillo.

Gestos “anticonstitucionals”

Per açò, els socialistes han exigit al PP “que faça complir els seus estatuts i no deixe que actuacions menyspreables com aquestes s’enfortisquen dins del seu partit, la qual cosa podria suposar un brou de cultiu molt perillós de cara al futur en fomentar-se actituds feixistes que podrien acabar sent incontrolables”. Sahuquillo ha incidit que aquest tipus de gestos són “inconstitucionals” i han de ser sancionats “amb contundència, mai consentits ni excusats com fa Fabra i el PP”.

“No es pot parlar de canvis en la política, ni defensa del valencià, mentre el PPCV continue abraçant, per la seua inacció, actituds d’exaltació feixista que posen en risc una convivència democràtica pacífica, que és el que els i les valencianes vénen defensant des de fa més de 35 anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa