Diari La Veu del País Valencià
Tots Som Cremona evita el desmantellament del centre
RedactaVeu / Alaquàs.

La direcció comarcal i el col·lectiu d’Alaquàs d’EUPV consideren aquests fets “intolerables”, democràticament parlant, i traslladen a la plataforma “Tots Som Cremona” el seu ferm suport i solidaritat, reservant-se iniciar altres actuacions per a evitar que desapareguen les aules i professorat d’infantil que pretén suprimir la Conselleria”.

A les 8 hores d’aquest matí d’aquest dilluns 28 de juliol, una empresa contractada per la Conselleria ha tractat d’emportar-se els barracons del CEIP de Cremona, “però un cercle de cotxes i la presència d’alguns pares i membres de la plataforma Tots som Cremona ha impedit la seua retirada”.

Per aquesta vegada, la consellera d’Educació s’ha vist frustrada per la mobilització permanent que des de fa molts mesos protagonitzen l’AMPA, sindicats i forces progressistes del municipi, agrupades en la Plataforma Tots som Cremona.

Segons la Plataforma Tots Som Cremona, “no fa ni una setmana que vam anunciar la nostra intenció de prendre’ns unes vacances i M ª José Catalá ha vist l’ocasió perfecta per fer més mal. No ha tingut prou amb enganyar i trampejar fins aconseguir que la nostra aula s’habilités en un altre centre, ni amb aconseguir separar a germans i germanes de manera il·lògica i cruel. No, la senyora Consellera vol més, vol demostrar fins on arriba la seua fixació amb el CEIP Ciutat de Cremona perquè queda ja constatat que el tema és ja personal”.

I afegeix: “Encara no havíem acabat de celebrar el final d’aquest intens curs en el Cremona quan, de manera precipitada, van aparèixer operaris de l’Ajuntament d’Alaquàs a emportar-se mobiliari d’aquesta aula per la qual tant hem lluitat i que, li agrade a aquesta senyora o no, és i serà la nostra”.

La Plataforma ja va anunciar que Educació aprofitaria per a “emportar-se els nostres barracons. La nostra consellera s’ha donat molta pressa a publicar la seua intenció de fer desaparèixer el 75% dels barracons abans que acabe la seua legislatura. Això sí, no esmenta que farà desaparèixer els barracons a canvi d’aules massificades i tancament de col·legis amb un gran valor personal i acadèmic i que s’ha demostrat que són necessaris”.

Segons Tots Som Cremona, l’atac de la consellera Català no només ha afectat les famílies a les que no permet matricular els seus fills / es al CEIP Ciutat de Cremona al costat dels seus germans i germanes, sinó que a més ha volgut demostrar el seu poder trepitjant els drets del professorat del nostre centre.

Però la lluita continua

Carolina Pi, coordinadora del col·lectiu d’EU d’Alaquàs ha manifestat:”Ja s’han emportat el mobiliari i ara ens lleven l’aula-barracó. Els xiquets i xiquetes també tenen els seus drets i estan separant germans en diferents col·legis d’una forma il·lògica i cruel. Des d’EU d’Alaquàs donarem suport a totes les protestes que es realitzen”.

Valentin Mateos, coordinador Comarcal d’aquesta força política assenyala: ”És inacceptable que el PP desmantelle l’Escola Pública per a afavorir l’educació privada i concertada. Des d’EUPV reclamem que no es desmantellen aquestes aules i, si ho fan, ens ocuparem que es tornen a instal·lar.”

Comparteix

Icona de pantalla completa