Diari La Veu del País Valencià
Alzira posa una denúncia perquè s’identifiquen els causants de l’incendi de La Casella

RedactaVeu / Alzira

L’Ajuntament d’Alzira presentarà en els pròxims dies en els Jutjats una denúncia perquè s’investiguen les causes de l’incendi que es va declarar dissabte passat en la partida de la Solana de la Casella i que va calcinar 12 hectàrees de pineda, matoll i, parcialment, algun camp de cultiu.

Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, Enrique Montalvá, durant la visita del director territorial de la Conselleria d’Infraestructures, territori i Medi ambient (CITMA), Vicente Collado, a la zona forestal afectada per l’incendi.

“L’ajuntament està recopilant la informació necessària per a presentar en el Jutjat una denúncia en breu perquè s’investiguen les causes del foc, així com els possibles responsables”, ha anunciat.

Presència suspitosa

De moment, es desconeixen les causes de l’incendi, si bé existeixen indicis de la presència de persones prop del lloc moments abans del seu inici.

La Conselleria ha oferit la seua col·laboració per a dissenyar un pla d’actuació que permeta netejar i recuperar la zona forestal cremada.

En aquest sentit, els tècnics de la Conselleria, en col·laboració amb els municipals, planificaran una sèrie d’accions per a retirar els arbres calcinats, de manera que s’evite la proliferació de determinats insectes que es reprodueixen en la fusta cremada i que podrien arribar a afectar la massa forestal sana i, al mateix temps, prevenir possibles problemes per la caiguda dels arbres.

Tant el regidor de Medi ambient alzireny com el representant de la Conselleria han agraït la celeritat i la professionalitat de tots els mitjans humans i tècnics que van participar en l’extinció del foc.

“Vull agrair públicament l’encomiable labor i el lliurament del cos de bombers, de les brigades d’Imelsa i de la CITMA i de la Conselleria de Governació i Justícia, de les forces de seguretat, a més de tots els voluntaris, com els de el VACIF, de Protecció civil i de la Creu Roja, per la seua efectivitat. El paper de tots ells va ser crucial per a detenir les flames, tots ells van mostrar una excel·lent col·laboració”.

En aquest sentit, Montalvá també ha volgut mostrar el seu agraïment a tots els ciutadans que de manera ordenada van col·laborar en l’evacuació dels habitatges del Respirall i el Racó. “La resposta de tots els veïns va ser exemplar, gràcies a ells les mesures d’evacuació es van dur a terme sense generar altres problemes secundaris, no és senzill evacuar tantes persones, però tots es van comportar de manera exemplar”, ha postil·lat l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa