Diari La Veu del País Valencià
Un informe veu molt improbable que el PV acomplisca amb l’objectiu de dèficit
Europa Press / Madrid

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) creu que de les sis comunitats autònomes que van incomplir l’objectiu de dèficit en 2013, és “molt improbable” que el País Valencià aconseguisca reconduir la situació en 2014 d’acord amb l’esborrany del Pla Econòmic Financer (PEF) que ha elaborat.

Així ho indica l’informe elaborat per l’AIReF sobre els Planes Econòmic Financers de les Comunitats Autònomes (PEF) que les comunitats incomplidores estan obligades a presentar per a reconduir la senda de dèficit l’any en curs i el següent.

Aquest informe serà remès aquest dilluns amb caràcter previ al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dijous, en el qual se sotmetran a aprovació els PEF. En el cas que aquestes comunitats autònomes no seguisquen algunes de les recomanacions de l’informe, hauran de justificar públicament els motius i incorporar-los a l’expedient.

Les CCAA han ‘esgotat’ els marges

En l’argumentació de per què en la majoria dels casos existeixen dubtes sobre la capacitat d’aquestes comunitats per a reduir el seu dèficit fins a l’1% del PIB fixat per a 2014, l’informe assenyala que l’esforç de consolidació fiscal realitzat des de 2010 ha sigut “gran”, de quasi dos punts del PIB amb caràcter general, i que hui dia s’observa “cert esgotament” de les possibilitats d’adoptar mesures amb impacte econòmic a curt termini.

L’organisme creu que els esborranys dels PEF del País Valencià han de “revisar-se en profunditat amb la introducció d’un conjunt ambiciós de mesures”.

Comparteix

Icona de pantalla completa