16 entitats valencianes presenten la campanya 'Enllaçats per la Llengua'

S'ha organitzat una abraçada simbòlica i concentracions 'contra la LOMQE'
27 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

Un total de 16 entitas valencianes s'han unit en una campanya que han anomenat Ellaçats per la Llengua, un moviment cívic creat front 'la manca de preocupació per les llengües minoritzades de les comunitats autònomes' i que va sorgir fa mesos a les Illes Balears i al qual 'ara s'han sumat entitas de tots els territoris de parla comuna', expliquen fonts del moviment.

Al País Valencià, el moviment està recolzat per les principals associacions de pares i mares, pels sindicats de l’ensenyament, pels sindicats d’estudiants i per entitats cíviques de defensa de la llengua.

Per eixe motiu, totes les associacions que formen part d’Enllaçats per la llengua han organitzat una campanya conjunta per als dies 7 i 9 de març. Així, el dijous dia 7, les diferents comunitats educatives faran una abraçada simbòlica als seus respectius centres per defensar l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.


Representants del moviment cívic

I el disabte dia 9 es faran concentracions conjuntes a les portes dels ajuntaments i a les Delegacions del Govern a Alacant, Castelló i València per a, 'reivindicar la nostra llengua i manifestar el nostre rebuig a les retallades que el Govern valencià i el Govern estatal estan realitzant en els recursos i serveis públics, així com l’oposició a la proposta de la LOMQE'.

Les organitzacions convocants al País Valencià són les associacions de pares i mares: Confederació Gonçal Anaya, FAPA Enric Valor, FAPA Penyagolosa i FAPA València; els sindicats CCOO, STEPV, UGT, BEA, CAMPUS JOVE, CONTRACORRENT, SEPC; i les entitats ACPV, Ca Revolta, Endavant, Escola Valencinana– Federació d'Associacions per la Llenguia i Societat Coral El Micalet.


 


Oh! José Ramón! - enllaçats per la llengua de l'IES Felanitx

Descargas

next