Diari La Veu del País Valencià
El Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2012 s’atreveix amb el mite de Macbeth
RedactaVeu / Alzira

La novel·la El retorn de Macbeth, de Francesc Puigpelat, l’obra guanyadora de l’últim Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, està ja a les llibreries. Ahir de matí es va presentar a la premsa en un acte a l’Ajuntament d’Alzira, patrocinador del guardó amb 16.000 euros.

El retorn de Macbeth reprén la mítica tragèdia de Shakespeare per tal de continuar-la amb les aventures dels fills de Macbeth i Banquo. Es complirà la profecia de les bruixes? Així mateix, la novel·la guanyadora del Premi Ciutat d’Alzira 2012 s’apodera de la trama shakespeariana i revela alguns secrets que expliquen el per què de la maldat de Lady Macbeth o de la torturada personalitat del rei Macbeth en l’obra original.

Puigpelat ha creat una trama apassionant plena de secrets, traïcions i crims construïda sobre un engranatge literari perfectament elaborat, que permet interpretar el clàssic des d’unes dimensions noves i que converteix l’obra en una continuació que convida a redescobrir el personatge de Shakespeare.

Francesc Puigpelat

L’autor ha explicat que “tot i que puga semblar agosarat continuar una obra de Shakespeare, Macbeth requeria continuació, ja que deixava un parell de caps solts i protagonistes vius que podien continuar l’acció i, sobretot, al final l’ambició es manté viva”.

Josep Gregori, editor de Bromera, ha qualificat El retorn de Macbeth com una novel·la excepcional que va enlluernar el jurat tant per l’originalitat de l’argument com per l’estil d’una prosa treballada i fluida.

De la seua banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Carlos Correal ha recordat el ferm compromís del consistori alzireny amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira que el 2013 arriba a la XXV edició. El responsable municipal de Cultura ha manifestat, també que “cada any, colze a colze amb Bromera i amb les altres institucions convocants dels premis, tenim eixa cita amb la literatura i amb la promoció del valencià, i així tenim el compromís de continuar, perquè treballar per la cultura és també treballar per a superar la crisi”.

>

El Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2012 s’atreveix amb el mite de Macbeth

Comparteix

Icona de pantalla completa