Diari La Veu del País Valencià
Mas lamenta que Rajoy no oferisca cap ‘alternativa a dir que la consulta és ‘il·legal

ACN / Madrid.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que el govern espanyol no oferisca “cap proposta alternativa” a la consulta “més enllà de dir que no es pot fer perquè és il·legal”.

Després de dues hores i mitja de reunió amb Mariano Rajoy, Mas ha reconegut que tot i que “hi ha un clima de diàleg obert” i “avui no era el final de res”, “hi segueix havent desacord” sobre el 9-N.

Mas li ha lliurat un document amb “23 temes que no són la consulta ni el dret a decidir, sinó que toquen l’economia, les finances públiques, els serveis públics essencials, els deutes amb Catalunya i les invasions competencials”. I li ha refermat la seua voluntat de fer la consulta “igualment de forma legal”.

La roda de premsa que Mas ofereix al Centre Cultural Blanquerna, la seu del govern a Madrid, ha estat interrompuda per crits de ‘Viva Espanya’. “El meu esquema no ha variat: tenim una majoria social que s’expressa al carrer i també a les urnes, tenim la majoria al Parlament, la base, la legitimitat i la determinació” per convocar la consulta, ha reiterat Mas al president del govern espanyol. “Ara què falta? Ens falta aquest acord amb l’Estat per poder fer-ho de forma absolutament legal”, ha reconegut Mas.

El president de la Generalitat ha assegurat que “els problemes legals que hi pugui haver es poden superar amb voluntat política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa