Mas lamenta que Rajoy no oferisca cap ‘alternativa a dir que la consulta és ‘il·legal

El president de la Generalitat Catalana valora que 'hi ha un clima de diàleg obert' tot i que ‘hi segueix havent desacord
30 juliol 2014 01:00h
Mas i Rajoy.

ACN / Madrid.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que el govern espanyol no oferisca "cap proposta alternativa" a la consulta "més enllà de dir que no es pot fer perquè és il·legal".

Després de dues hores i mitja de reunió amb Mariano Rajoy, Mas ha reconegut que tot i que "hi ha un clima de diàleg obert" i "avui no era el final de res", "hi segueix havent desacord" sobre el 9-N.

Mas li ha lliurat un document amb "23 temes que no són la consulta ni el dret a decidir, sinó que toquen l'economia, les finances públiques, els serveis públics essencials, els deutes amb Catalunya i les invasions competencials". I li ha refermat la seua voluntat de fer la consulta "igualment de forma legal".

La roda de premsa que Mas ofereix al Centre Cultural Blanquerna, la seu del govern a Madrid, ha estat interrompuda per crits de 'Viva Espanya'. "El meu esquema no ha variat: tenim una majoria social que s'expressa al carrer i també a les urnes, tenim la majoria al Parlament, la base, la legitimitat i la determinació" per convocar la consulta, ha reiterat Mas al president del govern espanyol. "Ara què falta? Ens falta aquest acord amb l'Estat per poder fer-ho de forma absolutament legal", ha reconegut Mas.

El president de la Generalitat ha assegurat que "els problemes legals que hi pugui haver es poden superar amb voluntat política".
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next