Diari La Veu del País Valencià
Concentració contra el maltractament animal aquest dijous a Mislata

RedactaVeu / València.

El grup Esquerra Unida del País Valencià de Mislata ha convocat per al dijous 31 de juliol a les 19 hores una concentració contra el maltractament animal que es realitzarà en la plaça de la Constitució, enfront de l’Ajuntament.

En aquesta concentració, en la qual s’espera l’assistència de diverses associacions de defensa dels animals, així com de diverses associacions del municipi i particulars, es llegirà un manifest contra el maltractament animal.

En l’acte, EUPV informarà de les accions legals que està duent a terme per a impedir la realització dels ‘festejos taurins’ a Mislata. Aquestes accions empreses per EUPV comprenen la sol•licitud de suspensió de la instal•lació del recinte taurí que es va realitzar el dia 21 de juliol i la presentació de Recurs de Reposició contra l’autorització d’Alcaldia del 18 de juliol.

Segons la formació d’esquerres, “esment a part mereixen les presumptes irregularitats de l’expedient en el qual no figura còpia del contracte de l’assegurança de responsabilitat civil preceptiu ni garantia alguna que els caps de bestiar no seran bregats ni maltractats, tal com exigeix la normativa vigent”. A més, asseguren que “tampoc està clarament acreditada la ‘tradicionalitat’ de la festa que també és preceptiva ni existeix cap contracte amb un professional taurí acreditat per a auxiliar totes aquelles persones que prenguen part en els festejos, tal com marca el Reglament d’Espectacles Taurins”.

A més, segons Esquerra Unida, l’autorització per a l’ocupació de via pública “es limita a 24 m2 mentre la plaça instal•lada ocuparà, almenys, 900 m2, amb la qual cosa la taxa municipal a pagar passaria de 144 a 5.400 euros”.

Per totes aquestes irregularitats i segons anuncia Esquerra Unida en el seu comunicat, “si l’alcaldia persisteix a autoritzar la instal•lació del recinte taurí i la consegüent celebració d’aquests festejos, EUPV Mislata posarà tota la documentació que posseeix d’aquest expedient a la disposició de la Fiscalia per a esclarir si escau emprendre accions legals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa