Diari La Veu del País Valencià
Diputació de València aprova la moció de Compromís sobre les inspeccions als llauradors
RedactaVeu / València

El document aprovat també contempla la retirada de les sancions a les persones jubilades, que realitzen treballs amb l’objectiu de cobrir els costos de manteniment i producció dels seus camps, i la creació i aplicació d’un pla real i efectiu, que garantisca la recuperació del sector agrícola valencià, amb l’objectiu de convertir-lo en un motor per a la recuperació econòmica del nostre territori i generador de llocs de treball.

El diputat provincial de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Emili Altur, ha criticat ‘el desencert de les polítiques del PP per no reconèixer que el manteniment de la majoria dels camps valencians depèn exclusivament de persones que, tot i no obtenir més guanys que els justos per cobrir els costos de manteniment i producció, decideixen mantenir els seus cultius en el millor estat possible’, i ha lamentat que no es creen més mesures de protecció i potenciació eficient del sector agrari valencià.

Antecedents

La moció es va presentar després que es coneguera el cas dels dos jubilats que van ser sancionats amb 700 euros i a pagar un mes de l’assegurança d’autònom per estar treballant les seues terres. La multa imposada contradeia totalment la llei que es va aprovar el juliol de 2011 que estipulava, ‘percebre la pensió de jubilació serà compatible amb la realització de treballs per compte propi, els ingressos anuals totals del qual no superen el Salari Mínim Interprofessional, en el còmput anual, -uns 9.000 euros-. Qui realitzen aquestes activitats econòmiques no estaran obligats a cotitzar per les prestacions de la Seguretat Social. Les activitats especificades al paràgraf anterior, per les quals no es cotitza, no generaran nous drets sobre les prestacions de la Seguretat Social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa