Diari La Veu del País Valencià
Nova APP valenciana per a estimular habilitats cognitives dels xiquets
RedactaVeu / Alcoi

VertexLit, el grup de recerca del Campus d’Alcoi de la UPV liderat pel professor Jordi Linares, acaba de desenvolupar un joc per a dispositius mòbils enfocat a xiquets/es amb edats compreses entre 1 i 5 anys.

‘Babytapp’ que així es diu l’app, és un encàrrec de l’empresa alcoiana Mitjans i Projectes NEIL, S.L., que van pensar a desenvolupar un projecte que els permetera abordar el mercat d’aquesta franja d’edat, i en el qual no existeix massa oferta quant a aplicacions es refereix.

Una vegada van conceptuar la idea, la implementació del joc s’ha dut a terme en el Campus d’Alcoi de la UPV, per mitjà d’aquest grup d’investigació format per quatre persones, tres d’elles actuals alumnes del Grau d’Enginyeria Informàtica que s’imparteix en aquest campus.

El desenvolupament de la idea es va iniciar amb les opinions dels experts (pedagogs i psicòlegs) sobre la idoneïtat de les possibilitats que els dispositius mòbils podrien oferir a xiquets/es d’aquestes edats.

L’important era aconseguir una aplicació que estimulara cognitivament les seues habilitats i convertir-la en un joc multisensorial, on el xiquet/a és convidat a interactuar amb l’aplicació mitjançant gestos, moviments i fins i tot sons.

I encara que el seu principal objectiu és entretenir, l’estimulació sensorial que s’exercita, ajuda a despertar en els xiquets/es més ràpidament les seues habilitats.

L’aplicació ha sigut ja testada per part dels pares i la valoració ha sigut molt positiva. L’APP ja està comercialitzant-se i es pot obtenir en els centres de descàrrega habituals.

Comparteix

Icona de pantalla completa