Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra sabrà el 3 de setembre quan ingressa a la presó
Europa Press / València

Aquest dia, el 3 de setembre, l’Audiència també requerirà a Carlos Fabra per al pagament de la indemnització i les multes fixades, segons consta en una interlocutòria amb data 31 de juliol, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ).

Al costat de Fabra, que està citat a les 10 hores, el mateix dia haurà de comparèixer davant el tribunal la seua exdona, María de los Desamparados Fernández, per a requerir-li el pagament de la multa imposada, deixant pendent el relatiu a la indemnització per a l’execució de sentència.

L’Audiència va condemnar Fabra, al novembre de 2013, a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública, a una multa de 693.074,33 euros i a indemnitzar Hisenda amb la mateixa quantitat pel total de la quantia defraudada durant els exercicis 1999, 2000, 2002 i 2003 més interessos legals. Així mateix, va condemnar l’exdona de l’exdirigent del PP a dos anys de presó per dos delictes contra la Hisenda Pública.

La petició de presó per a Fabra per part de Fiscalia demanava els 13 anys de presó, una multa d’1,98 milions d’euros i una indemnització de 693.000 euros.

La sentència del tribunal absolia Carlos Fabra, l’empresari Vicente Vilar -propietari de Naranjax que va presentar la querella que va donar lloc al procés-, i l’exdona d’aquest, Monstserrat Vives, dels delictes de tràfic d’influències i suborn, així com a l’exsenador del PP Miguel Prim de tràfic d’influències.

Tant Fabra com la seua exdona van recórrer aquesta sentència davant el Tribunal Suprem, que recentment -amb data 23 de juliol- s’ha pronunciat confirmant la resolució íntegrament per al primer, i rebaixant la pena per a la dona, en passar-la de dos a un any de presó. Ara, una vegada declarada ferma, l’Audiència ha acordat citar Fabra per a comunicar-li el seu ingrés a la presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa