Diari La Veu del País Valencià
Contra la jubilació forçosa dels metges majors de 65 anys

Redactaveu / València

El Col•legi de Metges de València (COMV) ha “lamentat” en un comunicat la decisió adoptada per la Conselleria de Sanitat ahir durant la mesa sectorial de negociació amb els sindicats.

Segons informa el col•legi, l’administració ha manifestat que seguirà jubilant forçosament els metges majors de 65 anys malgrat la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que declara irregular l’ordre on es contempla aquesta obligació. La Conselleria ha declarat que esmenarà els defectes de forma i substituirà l’ordre inclosa en el pla de recursos humans per un decret.

La corporació col•legial valenciana manifesta que amb aquesta “incomprensible” mesura “s’està desaprofitant un capital humà importantíssim” per als metges joves, que deixen de percebre l’experiència dels facultatius amb major experiència, per als pacients i en general per a tota la societat.

Un autèntic “contrasentit”

La presidenta del COMV, Mercedes Hurtado ressalta que “molts companys amb 65 anys estan en plenes facultats i se senten amb ganes de transmetre tota la seua experiència a les noves generacions de metges, és un contrasentit no permetre que continuen”.

El COMV informa que molts dels metges que han sigut jubilats, malgrat la seua voluntat de seguir desenvolupant el seu treball, se senten apartats després de tota una vida dedicada a millorar la qualitat assistencial de la sanitat pública valenciana.

En alguns casos, ha sigut un procés traumàtic en el qual se’ls ha comunicat amb un dia de marge que havien de deixar les seues funcions i jubilar-se forçosament.

Comparteix

Icona de pantalla completa