Diari La Veu del País Valencià
El Defensor del Poble demana un informe sobre l’aeroport de Castelló per causar grans pèrdues en espais naturals
Europa Press / Madrid

En la Memòria Anual del Defensor del Poble de 2012 assenyala que en l’estat espanyol hi ha nombroses infraestructures que suposen grans pèrdues als espais naturals i minves econòmiques en infraestructures amb poca o escassa utilitat per a l’interés general, com l’Aeroport de Castelló o l’anomenat ‘Metropol Parasol’ de Sevilla (els bolets de l’Encarnació).

Concretament, amb l’informe sol·licitat, vol “conèixer l’estat del tràmit, la data aproximada que podria estar operatiu, la diferència entre el cost pressupostat i el real d’execució, l’origen dels fons (públics i privats) i les desviacions entre les previsions del Director de l’Aeroport i la realitat. La investigació busca també comprovar l’efectivitat de la planificació aeroportuària.

Així consta en l’Informe Anual del Defensor del Poble corresponent a 2012, presentat al Congrés dels Diputats per la dirigent d’esta institució, Soledat Becerril. En el document s’especifica a més que la investigació, oberta d’ofici, s’ha iniciat davant l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) del Ministeri de Foment, sobre la falta d’activitat de l’aeroport per a “comprovar l’efectivitat de la planificació aeroportuària”.

Segons han informat fonts del Defensor del Poble aquesta investigació segueix “oberta” i han confirmat que, com tota investigació d’ofici, s’ha portat a terme motivada perquè la institució ho ha considerat “prou important” com per a investigar-ho. Dilluns passat 18 de febrer l’aeròdrom rebia el primer vol de prova a les seues pistes, després de gairebé dos anys des de la inauguració de la infraestructura.

L’informe recorda que l’any passat ja feia referència que l’avaluació estratègica no supera sols a l’ambiental. L’avaluació estratègica “sols té sentit” si és feta abans de prendre la decisió final. La Llei exigeix per als grans plans i programes tenir en compte l’alternativa zero, és a dir la possibilitat del seu, no realització.

Comparteix

Icona de pantalla completa