Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes denuncia el ‘greu atac’ contra la corresponsal TVE a Gaza
RedactaVeu / EP / València

La Unió de Periodistes Valencians ha denunciat el “greu atac contra la integritat professional” de la seua sòcia Yolanda Álvarez, corresponsal de TVE a la Franja de Gaza, després de les declaracions de la portaveu de l’ambaixada d’Israel a l’Estat espanyol, Hamutal Rogel, qui ha acusat la valenciana de ser “corretja de transmissió dels missatges, xifres, imatges i dades de Hamás”.

La Unió ha assenyalat en un comunicat que l’exercici del periodisme “sempre és necessari, i més en llocs on es viu un conflicte com per exemple a la franja de Gaza”.

Sobre aquest tema, ha manifestat que declaracions com les emeses per l’ambaixada israeliana “menyspreen l’exercici de l’ofici d’informar, posen en dubte la professionalitat dels periodistes i vulneren el dret a la llibertat d’expressió i d’informació”.

L’entitat ha demanat a la Federació d’Associacions de Periodistes de l’Estat espanyol (FAPE) que exigisca a la direcció d’informatius de l’ens públic RTVE que “es pronuncie en defensa de la treballadora, més quan Israel ja va intentar que la periodista tornara a territori espanyol i deixara d’informar sobre el conflicte a la franja de Gaza”.

La Unió de Periodistes ha titllat “d’intolerable” que RTVE qualifique de “no important” les acusacions contra una treballadora seua, a qui l’ambaixada israeliana acusa de fer “militància per al bàndol contrari”.

“Mentre RTVE continue sense pronunciar-se estarà donant bombo a les infundades acusacions contra la periodista, oblidant-se de la defensa del dret a informar i rebre informació”, ha assenyalat.

Finalment ha lamentat aquesta situació “on un conflicte que ja s’ha cobrat moltíssimes vides servisca per posar en dubte la tasca informativa” de la seua sòcia. Per açò, ha dit que espera una “rectificació” en l’actitud de la direcció d’informatius de RTVE, i ha manifestat la seua “solidaritat i suport” a Yolanda Álvarez i el seu treball periodístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa