Diari La Veu del País Valencià
Els veïns de la Vall de la Gallinera continuen sense aigua potable

RedactaVeu / La Vall de Gallinera.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha reclamat explicacions al Consell sobre la situació que viu el municipi de la comarca de la Marina Alta, la Vall de la Gallinera, on la Direcció General de Salut Pública declarà a principis del mes de juliol que l’aigua subministrada per l’ajuntament de la localitat per a usos domèstics no era apta per a beure ni per a preparar aliments.

“Aquesta situació ha de resoldre’s de manera immediata. No és raonable que un municipi estiga durant un mes sense aigua potable per a consum domèstic. Aquesta circumstància s’agreuja si tenim en compte que es tracta d’una xicoteta població rural que veu multiplicat el seu nombre de residents a l’estiu; estem ja a l’agost, quan s’assoleix el pic de població anual, i el problema continua sense resoldre”, denuncia.

Torró assenyala també que la responsabilitat última “és de l’ajuntament que no ha procurat un manteniment adequat de les infraestructures per tal de garantir-ne el subministrament. Esperem que darrere d’aquesta desídia hi haja més d’incompetència que d’intencionalitat. Estem ja massa acostumats que aquestes qüestions acaben amb l’inici de processos de privatització del servei. L’Ajuntament de la Vall de Gallinera té suficient capacitat per a gestionar adequadament el servei sense necessitat de recórrer a empreses privades que acaben convertint un servei en un negoci”.

Esquerra Unida reclama conèixer les responsabilitats de la Direcció General de Salut Pública i el seu grau d’implicació en el seguiment i la solució del problema. “La Generalitat no pot consentir que un municipi de vora 700 habitants que als mesos d’estiu pot triplicar fàcilment aquesta xifra, estiga immers en aquesta situació de manca d’aigua potable”.

El grup parlamentari ha sol·licitat còpia de les analítiques de l’aigua per a consum domèstic del municipi durant els darrers cinc anys, així com ha presentat una bateria de preguntes sobre aquest assumpte, per conèixer els motius pels quals la Direcció General de Salut Pública declarà no potable l’aigua i si s’han pres mesures, més enllà de la prohibició del consum, per resoldre el problema.

Comparteix

Icona de pantalla completa