Diari La Veu del País Valencià
L’interès polític per acabar amb la corrupció és insuficient

Europa Pres / València

El fiscal Anticorrupció de València, Vicente Torres, veu “desitjable” més interès des del punt de vista polític per atallar els casos de corrupció, traduït en més mitjans per a poder investigar amb major eficiència tots els assumptes que els arriben, que en els últims anys s’han multiplicat.

El fiscal, “amb moltes ganes de treballar amb el respecte màxim a totes les garanties de les persones investigades”, segons ha confessat en una entrevista concedida a Europa Press, manté que els polítics “haurien de tenir” més interès a acabar amb la corrupció. En concret, preguntat per aquest extrem, ha respost: “Si açò s’ha de traduir en mitjans que tenim, seria desitjable que tingueren més interès, perquè els mitjans que té la Fiscalia per a investigar no són tan eficients com haurien de ser i açò podria traduir-se en una forma de desig d’acabar amb la corrupció”, ha postil·lat.

Imatge de judicis a la corrupció

Sobre l’escassetat de mitjans, ha sigut molt contundent: “La Fiscalia Anticorrupció a València solament té dos delegats, Jesús i jo. Fora d’eixos mitjans personals, realment no comptem amb cap mitjà material per a poder atacar els procediments de corrupció”. “Des de l’any 2006 fins al 2014, quan es va produir el meu nomenament –com a fiscal Anticorrupció– solament hi havia un delegat, Jesús Carrasco, i és notablement insuficient per a investigar tots els procediments que arriben”.

‘Ni em passa pel cap’

En ser preguntat per si els fiscals solen rebre pressions dels polítics quan investiguen casos de corrupció, ha respost: “Seria molt fort que açò passara. Ni em passa pel cap que cap polític o càrrec públic vinguera a Fiscalia a donar consignes o instruccions. No”.

D’altra banda, Vicente Torres s’ha referit als indults i a la reforma del Codi Penal. Respecte al primer assumpte, ha assenyalat que és un dret “marcat” per la llei, encara que veu “desitjable” que el Govern “els motive”, igual que fan la resta d’autoritats o funcionaris públics: “El desitjable seria que la llei fera que l’Executiu haguera de motivar el per què de l’indult”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa