Diari La Veu del País Valencià
València homenatja Sorolla, un dels seus fills més ‘preclars’
EFE / València

Familiars de tots dos artistes s’han unit a representants del Govern valencià i del consistori per oferir una corona de llorer a l’escultura del pintor, situada a la plaça de l’Armada Espanyola de València, on una orquestra ha interpretat l’himne regional.

L’acte, organitzat entorn del monument ‘València a Sorolla’, s’emmarca en el programa d’activitats preparat per la Generalitat i l’Ajuntament per a retre homenatge al pintor valencià a través d’exposicions, concerts, tallers i conferències. L’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha explicat que l’homenatge s’ha rendit a Sorolla i a Benlliure, ‘dues figures preclares, glòries de València’.

El nét de Sorolla, Víctor Lorente, també ha participat en un acte en el qual s’ha confessat ‘emocionat’, com sempre que ve a aquesta ciutat perquè, encara que va nàixer a Madrid, se sent valencià. Per la seua banda, la néta de l’escultor, Lucrecia Benlliure, també reconeix València com la seua pàtria perquè fou el lloc on va nàixer el seu avi, qui igual que Sorolla -amb qui mantenia una relació de ‘germà’- ‘se sentia molt unit a aquesta ciutat’.

Barberá, qui ha estat acompanyada per la consellera de Cultura, María José Català, ha reconegut que ha sigut un dels actes més emotius en tot el temps que porta com a alcaldessa. Finament, ha animat els valencians a ‘felicitar-se’ i a sentir-se ‘molt orgullosos’ per haver comptat amb ‘fills que han nascut en aquesta terra i han tingut eixe nivell tan universal’.

L’alcaldessa ha recordat, després d’escoltar les seues paraules, que Lorente li va demanar fa vint anys una exposició de Sorolla, i finalment ‘es va a fer a València, a l’Ajuntament’, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa