Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana reforçar la Fiscalia Anticorrupció del PV

RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV en les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha demanat un reforç de la Fiscalia Anticorrupció al País Valencià “atesa la situació de corrupció generalitzada que patim”. Per a Tormo, la manca de recursos dels fiscals que investiguen la corrupció és “escandalosa” i una “excusa del PP per a entorpir les investigacions d’afers de corrupció que afecten dirigents del seu partit de manera quasi generalitzada”.

Tormo també considera “inconcebible” que els fiscals anticorrupció no tinguen accés al Registre Mercantil ni de la Propietat o a les bases de dades de l’Agència Tributària i ha elogiat la seua tasca perquè “malgrat totes aquestes increïbles mancances s’ha avançat en el combat contra la corrupció al País Valencià”.

El parlamentari autonòmic ha recordat que “segons un informe de la Comissió Europea, en 2011 es va perdre un 1% del PIB de la UE (uns 12.000 milions d’euros) per la corrupció, una dada que mostra la gravetat de la situació”. Per al diputat d’esquerres “cal augmentar l’eficiència i els mitjans tècnics i humans per a fer més efectiu el treball dels fiscals contra la corrupció que campa per la nostra administració pública”. “Amb el devessall de casos de corrupció gravíssims que afecten el PP valencià i sols comptem amb dos delegats de la Fiscalia Anticorrupció: és l’hora d’augmentar efectius”, conclou Tormo.

Comparteix

Icona de pantalla completa