Diari La Veu del País Valencià
Mireia Mollà: ‘Camps, Blasco i Cotino són el trio ‘antimorbo’, el trio lalalà’
RedactaVeu / Europa Press / València

La diputada de Compromís en les Corts Valencianes Mireia Mollà veu l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, el president de la cambra autonòmica, Juan Cotino, i l’exdiputat del PP i del grup mixt Rafael Blasco com un “trio de les Açores ‘antimorbo'”. “El trio lalalà”, assegura.

Així ho afirma en una entrevista a la revista Interviú i recollida per Europa Press, en la qual assegura que hi ha “algun” polític ‘sexy’, i qualifica de “bonic, bonic” el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Alberto Garzón. “Del PP no dic cap, no els veig amb bons ulls”, afig, per a afirmar que, per a ella, l’antítesi del desig seria “Rajoy al capdavant, Rajoy-Aznar fan ací un bon tàndem”.

“Obsessionada en acabar amb la corrupció”

Mollà afirma que al País Valencià s’està vivint la frase “del poder corromp i el poder absolut corromp absolutament” ja que “és com l’ADN instal·lat en la política, en totes les institucions”. “Acabar amb açò és quasi una obsessió per a mi. El meu treball, des que sóc diputada en les Corts Valencianes, s’ha basat en aquesta frase i he hagut d’estar més afrontant l’absolut poder corromput que en la part positiva, i açò consumeix molt”, lamenta.

La parlamentària defineix l’alcaldessa de València, Rita Barberà, com una persona “que ha caminat per damunt del mar, de l’aigua”, com Jesús, però que ara “s’està pegant un capbussó que està caient a les profunditats de l’oceà. Una persona que ha estat per sobre del bé i del mal, quan ella era el mar”, qualifica.

Mollà, que no es considera rebel sinó “molt crítica i discutidora”, subratlla que a l’Estat espanyol “hem tingut una crisi de valors que probablement siga la pitjor que hem viscut” i que fa que “siguem tolerants amb l’intolerant i intolerants amb el tolerable”. En aquesta línia, defensa que cal fer coses del tipus com besar-se amb algú del mateix sexe per a “fer visible quan una cosa no s’ha convertit en normal”.

Així, assenyala que la imatge seua i de la seua companya de coalició Mònica Oltra, dues polítiques heterosexuals, escenificant una besada en una publicació d’internet dirigida al públic LGTB, “normalitzaria el tema: no tens per què ser gai o lesbiana per a defensar aquests temes. Jo, heterosexual, defense el món LGTB sense ser part d’ell”.

“Calladeta està més bonica”

Preguntada per si ser bonica ajuda en política o és pitjor, creu que la política “està pensada des d’una perspectiva masculina, hi ha molt masclista, home i dona” i recalca que no coneix a companys de les Corts “que els analitzen fins a com van vestits”. “M’han dit frases com ‘calladeta estàs més bonica’ o ‘per què tractes tan fredament als homes del PP, com el que ells et tenen en consideració’… Típiques frases masclistes”.

Mollà es considera feminista, que defineix com “el lluitar dia a dia per canviar” la desigualtat en el tracte de la dona, i creu que hi ha “justificació per a ser insubmís en certes qüestions”. Així, apunta que li agradaria que la Policia prenguera un “paper més insubmís davant qüestions que són objectivament injustes”.

En aquesta línia, anuncia que practicarà la frase de “davant lleis injustes, la desobediència civil és un dret”, perquè “si comencem a assumir com a normal, com una manera de vida, qüestions tan injustes com les lleis que s’estan aprovant o la forma en què estan censurant, com a ciutadans estem fent un flac favor a aquesta societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa