Rescaten una pastera amb onze immigrants algerians a Santa Pola

Ha arribat aquesta matinada al moll 5 del port d'Alacant, on els tripulants han sigut atesos per voluntaris de la Creu Roja. La major part d’ells diu ser d’Algèria i tenir entre 25 i 35 anys
6 agost 2014 01:00h
RedactaVeu / EP / Alacant

Un total d'onze persones han sigut rescatades aquesta passada matinada a bord d'una pastera a 25 milles de la costa de Santa Pola (Baix Vinalopó), segons fonts de Creu Roja i de Salvament Marítim. Va donar l'avís una embarcació pesquera sobre les 23.00 hores del dimarts i han arribat al port d'Alacant, escortats per Salvament Marítim, sobre les 05.00 hores de la matinada.

Es tracta d'onze homes, d'entre 25 i 35 anys, encara que un d'ells afirma tenir 17 anys. Segons fonts de Creu Roja, els immigrants asseguren que van salpar d'Algèria.

El responsable de l'operatiu d'assistència de Creu Roja, Andrés Chessa, ha confirmat que l'estat de salut de tots ells és "bo", raó per la qual no s'han hagut de realitzar trasllats a centres sanitaris". No obstant açò, "hem realitzat alguna cura per contusions lleus", ha matisat Chessa. Al costat de l'assistència sanitària, els voluntaris de Creu Roja han proporcionat roba d'abric, alimentació i beguda "per a estabilitzar nivells de glucosa", ha apuntat Andrés Chessa

La pastera amb onze immigrants algerians a bord ha arribat aquesta matinada al moll 5 del port d’Alacant. Allà han sigut atesos per voluntaris de la Creu Roja - traductors, conductors d'ambulància, infermers i tècnics en emergències sanitàries-, segons fonts de Creu Roja, que han indicat que estan en bon estat de salut.

Es tracta de la primera pastera que arriba enguany al País Valencià. Tots ells romanen, a l’hora de redactar aquesta informació, detinguts en la Comissaria provincial d'Alacant a l'espera de ser posats a disposició judicial. Segons han confirmat a EP fonts policials, els immigrants, passaran "el més probable" aquest dijous a disposició judicial. Els immigrants han assegurat que viatjaven des d'Algèria.

La pastera rescatada és la primera que a arriba a la costa valenciana des del 8 de desembre de 2013. En aquella ocasió van ser rescatats huit immigrants a bord d'una pastera enfront de la costa de Torrevella, a 20 milles del Cap Roig. Tots eren homes, d'origen magrebí i majors d'edat, que van ser atesos en terra per la Creu Roja. Segons l'organització humanitària, aquella pastera va ser la primera embarcació d'aquestes característiques atesa al País Valencià en tot 2013.

Les onze persones, tots homes, tenen majoritàriament edats compreses entre els 25 i els 35 anys, encara que una persona ha afirmat tenir 17 anys; la majoria ha assegurat ser d'Algèria.


next