Diari La Veu del País Valencià
Toni Cantó, reprès a la comissió d’igualtat, no dimiteix
Europa Press / Madrid

‘He demanat disculpes públicament en diverses ocasions per l’errada que vaig cometre, però crec que és important que ho faça ara mateix en aquesta comissió d’investigació, en la qual duc treballant des de fa un any’, ha indicat Cantó. Dilluns passat, el diputat va afirmar a través de la xarxa social Twitter que la majoria de les denúncies per violència masclista eren falses.

Així mateix, ha afirmat que va difondre ‘dades no contrastades’ i això, al seu judici i pel seu càrrec, ‘és un error molt greu’. No obstant això, ha subratllat que se sent molt orgullós per com UPiD ha treballat per la igualtat i contra la violència, i per la confiança de la dita formació en ell pel treball que ha vingut realitzant des de la cambra baixa.

Des del PSOE, la portaveu en aquesta comissió, Carmen Montón, ha llegit una declaració institucional del seu grup amb la qual ha advertit, ‘les declaracions fetes pel diputat d’UPiD, van més enllà de la discrepància política perquè distorsionen la realitat de la violència de gènere, les dades que l’avalen i la desigualtat que pateixen les dones a la societat. No es pot consentir aquest discurs’.

Per la seua banda, des del PP, la diputada Marta González, qui no ha demanat la reprovació del diputat, ha assenyalat, ‘el problema de la violència no és la denúncia sinó el silenci que es produeix al voltant de la mateixa per part de les víctimes’. També ha criticat que es pose en dubte la informació detallada de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere així com de l’Observatori contra la Violència de Gènere del CGPJ que, segons ha dit, ‘permet avaluar l’eficàcia de les mesures mampreses per a l’erradicació d’aquesta xacra’.

Comparteix

Icona de pantalla completa