Descobrir la tòfona d'estiu del Penyagolosa

Aquest dissabte 9 d’agost Gegantur i Burricleta organitzaten una activitat per a descobrir tots els secrets d’aquest misteriós producte de les nostres muntanyes
6 agost 2014 01:00h

RedactaVeu / Vistabella del Maestrat.

Una “fantàstica oportunitat” per a realitzar una eixida en família o grup, viatjar en 'burricleta' i conèixer una de les tradicions agrícoles de la nostra terra, en el privilegiat entorn del Penyagolosa.

Això és el que proposen Gegantur i Burricleta mitjançant una activitat programada per a aquest dissabte 9 d’agost “per a descobrir tots els secrets d’este misteriós producte de les nostres muntanyes”.

L’activitat començarà a les 10 del matí a la Plaça del Dau de Vistabella, des d’on els participants eixiran amb bicicletes elèctriques fins al Pla de Vistabella. Allí un expert truficultor realitzarà una demostració de cerca de tòfona d’estiu amb gos, en la qual aprendrem “què és la tòfona, com, quan i on es produeix i recol•lecta, i perquè s’utilitza”, informen els organitzadors.

Seguidament, es realitzarà un esmorzar amb productes de la terra per tornar de nou a Vistabella. Per a acabar, els participants rebran una caixeta amb una tòfona d’estiu de la Cooperativa Biopenyagolosa.

L’activitat, es tornarà a repetir el divendres 22 d’agost, i tindrà una durada d’entre 3 i 4 hores. Està organitzada per Gegantur, Turisme del Penyagolosa, i el Centre Burricleta Maestrat-Castelló.
 

 

 
next