Diari La Veu del País Valencià
Èbola: ‘La seguretat està absolutament garantida’
RedactaVeu / Agències / València / Madrid

La directora general de Salut Pública i Qualitat i Innovació, Mª Mercedes Vinuesa, ha assegurat que la seguretat dels ciutadans de l’Estat espanyol està “absolutament garantida” amb la repatriació al territori estatal de Miguel Pajares, el religiós dels germans de Sant Joan de Déu que ha donat positiu en les proves del virus èbola.

L’avió Airbus medicalitzat ha eixit aquest dimecres cap a Libèria des de la base aèria de Torrejón d’Ardoz (Madrid) i, tal com ha comentat Vinuesa, està “perfectament” preparat perquè puguen tornar tres persones, per la qual cosa se segueix barallant la possibilitat que la germana Juliana, nascuda a Guinea i de nacionalitat espanyola, l’acompanye.

“La seguretat està garantida i el transport compleix amb tots els protocols per a atendre el pacient i qui viatge amb ell”, ha asseverat Vinuesa, per a avançar que, previsiblement, arribarà a Madrid aquest dimecres.

No obstant açò, no ha volgut informar sobre l’hospital madrileny en el qual serà tractat, encara que ja s’ha confirmat que serà en l’Hospital Carlos III, per ser un centre especialitzat en malalties epidemiològiques, que recentment s’ha integrat a l’Hospital de la Pau i s’ha transformat en un hospital de mitja estada per a atendre pacients derivats dels hospitals públics.

Finalment, ha assegurat que “qualsevol medicació” que demostre que és efectiva serà posada a la disposició de tots els pacients, “de tots els països”.

Medicament experimental provat en símis

A Estats Units s’estan atenent dos casos d’èbola amb un medicament experimental que només ha sigut provat en simis.

L’OMS ha xifrat aquest dimecres en 932 les persones mortes pel brot. Per països, Guinea és el més afectat (363), mentre que a Libèria i Sierra Leone s’han registrat 282 i 286 víctimes, respectivament, i a Nigèria un mort.

Preguntada per on es troba la ministra de Sanitat, Ana Mato, Vinuesa ha informat que, com ella, ha abandonat les seues vacances i està treballant en el Ministeri per a controlar i coordinar tota l’operació.

Comparteix

Icona de pantalla completa