Diari La Veu del País Valencià
García Margallo assessorà una empresa dels Cotino implicada en Gürtel

RedactaVeu / Madrid.

El Govern de Mariano Rajoy assegura en una resposta parlamentària al diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, que el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, assessorà a una empresa de la família Cotino investigada en el marc del cas Gürtel. Segons l’executiu central “l’assessorament de José Manuel García Margallo es va circumscriure al projecte d’expansió internacional de l’empresa” i a més a més també fou “conseller independent d’Asedes Capital SL per assumptes internacionals exclusivament en el període que va de juny de 2006 a desembre de 2007”. Per a Sixto, aquest fet “mostra les vinculacions entre la fracció de Cotino en el si del PP valencià i el ministre demostra a les clares com, per a la dreta valenciana, els negocis i la política han anat de la ma”.

Sixto ha ironitzat amb el fracàs de l’expansió internacional de les empreses de la família Cotino, que va fracassar estrepitosament en Europa de l’Est per exemple. “Si és tan bo de ministre com d’assessor internacional dels Cotino anem apanyats”, ha afirmat el diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés qui ha afegit: “ara entenem a què es referien en el PP valencià quan parlaven de García Margallo com la quota valenciana en el Govern central”.

“La participació de Margallo en el consell d’administració de la matriu de les empreses dels Cotino voreja la incompatibilitat, ja que Sedesa i altres empreses del grup van ser adjudicatàries de concessions públiques. És una pràctica molt estesa en el PP la d’instal•lar a amics per a les seues relacions empresarials. I açò sembla un nou intent d’obrir negocis”, conclou Sixto.

Comparteix

Icona de pantalla completa