Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposa fer boicot a Israel per a frenar la massacre i acabar amb l’apartheid

RedactaVeu / València.

El diputat d’EUPV en les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha registrat aquest divendres, dia 8 d’agost, una Proposició No de Llei (PNL) que insta el Consell i el Govern espanyol a afegir-se a la campanya internacional pel boicot, les sancions i la desinversió “per tal de frenar la massacre de població civil palestina en Gaza i acabar amb un sistema colonial i racista que hui en dia espanta els mateixos sud-africans que lluitaren heroicament contra l’apartheid”, ha explicat Tormo.

En aquest sentit, ha recordat que recentment 1.200 professors i investigadors universitaris espanyols han fet una crida al boicot a Israel.

El parlamentari d’esquerres ha explicat que aquesta és una “iniciativa no violenta de pressió contra la massacre en Gaza” i ha instat la resta de grups parlamentaris de les Corts a donar suport a la iniciativa.

“És una vergonya que l’empresari valencià mil vegades elogiat tinga creïlles d’Israel a la venda, és una hipocresia que demostra la necessitat de la campanya de boicot”, afirma Tormo qui ha recordat que “nombroses confederacions sindicals europees, així com el Parlament sud-africà, s’han afegit a aquesta campanya cívica”.

Per a Tormo, és “lamentable” que el Govern espanyol “no expulse amb caràcter immediat l’ambaixador israelià, tal com han fet altres governs sobirans arreu del món”.
EUPV fa una crida a la societat valenciana perquè se sume a la campanya internacional de boicot. Foto: The Clinic.
Finalment, el parlamentari autonòmic també ha fet una crida a la societat valenciana perquè se sume a la campanya de boicot i participe en les mobilitzacions en solidaritat amb la població palestina convocades arreu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa