Diari La Veu del País Valencià
La restauració i museïtzació de la Cava Gran d’Agres començarà passat l’estiu

Els diputats d’Arquitectura, Manuel Moya, i de Medi ambient, Javier Sendra, juntament amb l’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, van presentar sobre el terreny aquestes 20 empreses licitadores, així com la data prevista d’inici i la durada de les obres. El diputat d’Arquitectura ha puntualitzat que el pròxim 20 d’agost estaran en la Mesa de contractació les ofertes per a la seua avaluació i “S’intentarà escurçar els terminis al màxim per a començar les obres al més prompte possible”.

Manuel Moya destacava que “la posada en valor d’aquest important enclavament el converteix en un referent arquitectònic, mediambiental i cultural en la nostra província, al mateix temps que el seu privilegiat emplaçament, les seues característiques i els seus elements integrants, com l’exemplar de teix que existeix en el seu interior, ofereix als senderistes i visitants de la zona un complement d’interès per al seu gaudi”.

Les obres de restauració aconseguiran tots els elements constructius conservats de la gelera original, reposant aquells que es consideren imprescindibles per a l’estabilitat de les seues estructures. El projecte no contempla, d’altra banda, reconstruir la coberta del mateix, donada la importància que ha adquirit la imatge dels arcs de la cava i per la presència de l’exemplar de teix a l’interior de la cavitat.

Les obres inclouen, així mateix, la disposició de panells informatius sobre la construcció de la cava que, pel seu estat de conservació i emplaçament, s’ha convertit en un destacat emblema de la Serra de Mariola i en un dels símbols identificadors de les geleres del País Valencià. També s’explicarà la seua història, la seua tipologia arquitectònica i el sistema industrial i econòmic al qual pertany.

José Manel Francés, alcalde d’Agres, assenyalava que es tracta d’un projecte “emblemàtic” per a Agres jaque, “a més de ser un referent del municipi, la Cava Gran és un recurs turístic molt important i amb un gran futur per al desenvolupament de la localitat”.

Notícia publicada a AraMultimèdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa