Diari La Veu del País Valencià
Alcoi denuncia la ‘caòtica agenda’ del Consell de Fabra
RedactaVeu / Alcoi

Segons ha assegurat el portaveu de l’Ajuntament d’Alcoi, en resposta a les crítiques del portaveu local del PP, Conselleria va remetre la convocatòria de la inauguració de la Tourist-info de l’estació de Villena el dia abans. Ho va fer per correu electrònic en un horari en què l’Ajuntament estava tancat i sense efectuar al menys una telefonada o qualsevol contacte per confirmar la invitació.

Davant les crítiques en relació a l’absència de representants del Govern municipal alcoià a la inauguració de la Tourist-info a l’estació de l’AVE de Villena, Manolo Gomicia ha volgut “lamentar l’actitud del partit en el Govern autonòmic a l’hora de convocar actes públics i aprofitar-los per llançar agressions polítiques sense fonament”. En paraules de Gomicia, “és una vergonya que el PP s’apropie d’actes públics per a muntar un circ polític caracteritzat per la més lamentable demagògia, i més quan la nostra absència obeeix a la caòtica organització de l’agenda del Consell”.

L ’Ajuntament d’Alcoi va rebre la invitació per a l’acte d’aquest dimecres dia 7 el dia anterior, dimarts 6 d’agost a les 16.03 hores mitjançant un correu electrònic, en un horari –assegura Gomicia- “en què la Casa Consistorial està tancada, ja que al mes d’agost, i per descans del personal municipal, només s’obri de matí; per tant, la notificació no va ser rebuda fins al mateix dia, ni tampoc va haver cap comprovació telefònica de la cita”.

Segons el portaveu de l’Ajuntament d’Alcoi, “lògicament”, les agendes laborals de l’alcalde i dels regidors “tenen uns compromisos i unes prioritats que en molts casos no poden alterar-se per l’arbitri del conseller de torn”, explica Gomicia, que recorda que “ja és la segona ocasió en què el Consell posa en evidència la seua manca d’organització en aquests casos”, després que a la inauguració de les obres de l’estació de tren d’Albaida també fóra convocat l’Ajuntament unes hores abans de l’acte.

“No sabem si potser el que motiva aquesta precipitació és el temor dels membres del Consell a trobar-se amb legítimes protestes ciutadanes, o tal vegada el que precisament s’intenta és convertir actes públics en actes de partit, o potser és una pràctica només atribuïble a una deficient organització interna. Però des d’aquest Govern no estem disposats a supeditar el nostre treball diari als capritxos populistes dels consellers”, anuncia.

A més, subratlla Manolo Gomicia, “tampoc tolerarem” que des de l’oposició “se’ns intente criticar per anteposar els nostres compromisos amb el treball diari per a solucionar els problemes que afecten els ciutadans, als fastos que organitza el Consell unilateralment”.

En relació amb l’acte d’inauguració de la Tourist-info, el regidor alcoià destaca que “ja fa temps que la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi treballa amb els ajuntaments del nostre entorn per a promocionar l’oferta turística del territori a través d’aquesta oficina, i ja hi ha iniciatives concretes que permetran aprofitar l’estació per augmentar els visitants i seguir desenvolupant activitat turística a Alcoi.

“En lloc de preocupar-se per passar llista, el portaveu del PP hauria d’ocupar-se de complir els seus anuncis i aconseguir que la Conselleria per fi pose en marxa l’autobús que enllace la ciutat amb l’estació de l’AVE de Villena, un tema que tant el senyor Pastor com la Conselleria d’Infrastructures semblen haver oblidat”, denuncia.

El Conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Màxim Buch, va inaugurar el passat dimecres a la vesprada l’oficina Tourist Info de l’estació AVE de Villena, que començarà a prestar servei aquest divendres coincidint amb l’engegada del sistema de llançadores per a transportar turistes a Benidorm i Torrevella. L’engegada del servei de llançadores no s’ha produït fins a hui, 8 d’agost, ben entrat l’estiu. La terminal de l’AVE a Villena ha precisar d’una inversió d’11,5 milions d’euros i peca de greus deficiències pel que fa els seus accesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa