Diari La Veu del País Valencià
PSPV demana mesures per a impedir en la Fe la ‘barbaritat’ que ingressen adults en l’àrea Infantil
RedactaVeu / Europa Press / València

El portaveu socialista de Sanitat ha assegurat que l’hospitalització d’adults en l’àrea Infantil de la Fe, tal com han denunciat els professionals, és “una autèntica barbaritat”. “Ara resulta que el ‘vaixell almirall’ de la sanitat valenciana és incapaç de mantenir l’àrea Infantil independent, contravenint d’altra banda, els drets dels xiquets”, ha alertat.

Al seu judici, “tot açò és conseqüència, d’una banda, de les retallades que s’han produït a l’agost amb el tancament de més de 2.000 llits i amb el dèficit de substitucions de personal i, d’altra banda, és conseqüència d’una mala planificació i del tancament de l’hospital infantil de l’antiga Fe de Campanar”.

En aquesta línia, ha posat l’accent que aquest tancament es va denunciar “per activa i per passiva”, tant pels professionals com pel PSPV, que van alertar “que els xiquets perdrien drets, que s’anava en contra de la lògica sanitària i que hauria de seguir existint un hospital infantil amb estructura i funció pròpia, independent dels adults”.

“Lamentablement el temps ens ha donat la raó però el PP es va inclinar pel que van anomenar un hospital integral i integrat i es va comprometre al fet que els xiquets tingueren els seus propis espais independents”, ha recalcat Subías, qui ha remarcat que “novament la realitat se’ls torna en contra”.

Per açò, ha exigit que es prenguen mesures que impedisquen que puguen ingressar adults o que aquests puguen barrejar-se en zones infantils i ha anunciat que un dels compromisos del PSPV serà “la independència estructural i funcional de l’àrea infantil”.

El Consell nega la coincidència de malalts adults i infantils

Per la seu banda, la portaveu del Consell, María José Català, ha assegurat aquest divendres que “en cap moment” coincideixen ingressats malalts majors amb xiquets en l’àrea de Pediatria de l’Hospital La Fe de València, que ha defensat que té una “qüestió organitzativa per un període estival”.

Així ho ha assegurat en la roda de premsa després del ple del Consell en ser preguntada per la denúncia de personal mèdic de l’Hospital La Fe de València sobre l’ingrés d’adults en llits de Pediatria com a conseqüència del tancament de plantes del centre.

El cap de la Unitat de Pneumologia i Al•lèrgia Infantil de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, el doctor Antonio Nieto, va alertar aquest dijous de la situació mentre que el centre va explicar que es produïa en “moments puntuals” a causa de “pics assistencials” i que l’objectiu d’aquesta mesura és agrupar els pacients per a “optimitzar els recursos assistencials i energètics”, com la llum i l’aigua.

Segons Català, “és una qüestió organitzativa. En cap cas en l’Hospital La Fe coincideixen malalts adults amb malalts infantils. Evidentment, és una qüestió organitzativa per un període estival”, ha respost la responsable autonòmica.

En aquesta línia, Maria José Català ha comentat que “és veritat que determinades plantes de la Fe s’estan destinant en aquest moment, amb una organització clara que té La Fe i que no redunda en perjudici” dels pacients. “No pensem que estiga redundant en perjudici dels possibles pacients i els pacients que s’estan atenent” en l’actualitat, ha ressaltat.

Comparteix

Icona de pantalla completa