Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià està en alerta per neu, pluges, vent i fenòmens costaners
Europa Press / EFE / València

Un total de 38 províncies i la ciutat autònoma de Melilla estan aquest dijous en alerta roja (risc extrem), taronja (risc important) o groga (risc) per nevades, precipitacions en forma de pluja, vent, temperatures mínimes i fenòmens costaners, a causa del temporal que afecta la Península i les Illes Balears.

Així, per nevades estan en alerta roja Terol i Castelló. A més, l’AEMET ha activat avís groc per pluges a totes les comarques del País Vlaencià. Per vent, estan en alerta groga: Barcelona, Tarragona, Castelló, València, Alacant, Eivissa i Formentera, Mallorca i Menorca, ja que s’esperen ratxes màximes de fins a 80 quilòmetres per hora en algunes zones. L’AEMET també ha emés avisos per fenòmens costaners a Barcelona, Tarragona, Castelló, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Melilla, Eivissa i Formentera, Mallorca i Menorca. En general, es preveuen precipitacions localment fortes o persistents al País Valencià, Terol i Màlaga i nevades en àrees de l’interior de l’est i sud de la Península. El vent bufarà amb ratxes molt fortes al nostre litoral i al de les Illes Balears.

La pluja caiguda ha deixat acumulat, en quatre hores fins, a 113 litres per metre quadrat a la localitat valenciana de Ròtova, segons informa el Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. També destaquen els quasi 102 litres per metre quadrat acumulats en el mateix període a la localitat de Font d’en Carrós, mentre que als Alts de Serpis del municipi de Vilallonga s’han registrat 85,6 l/m2 i a Pinet, 64 l/m2.

Per al matí s’anuncia cel de molt nuvolós a cobert amb ruixats febles a moderats, de neu per sobre de 800-900 metres a l’interior nord de Castelló, on es poden acumular quinze centímetres de matinada, encara que la cota pujarà a 1.000 metres al matí. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) també ha informat que a partir de demà el clima tendirà a millorar de sud a nord del País Valencià, encara que podran quedar intervals nuvolosos i alguna precipitació feble i dispersa.

Comparteix

Icona de pantalla completa