Diari La Veu del País Valencià
El 40% de les escoles de música segueixen sense cobrar 2012
RedactaVeu / València

La Federació de Societats Musicals valenciana (FSMCV) ha constatat que el 39,2% de les escoles de música federades, 98 de les 250, continua sense cobrar el finançament de 2012.

Fa nou mesos el percentatge de centres sense cobrar era del 83,6% (209) i només s’havien pagat 540.040,18 euros dels 3 milions totals, tal com es va informar després de realitzar una enquesta entre el col•lectiu.

Les escoles de música cobreixen una gran demanda en l’ensenyament elemental i duen a terme una competència educativa que la Generalitat Valenciana no podria assumir.

Aquests centres d’educació no reglada (no confondre amb centres de música autoritzats i conservatoris) adscrits a les societats musicals han alertat de la seua greu situació econòmica per afrontar el començament de curs al setembre.

Alguns d’ells deuen diversos mesos als seus professors i la majoria han hagut d’arbitrar fórmules de finançament amb entitats bancàries per a poder fer front als pagaments, amb el consegüent perjudici econòmic en concepte d’interessos.

Comparteix

Icona de pantalla completa