Diari La Veu del País Valencià
El PP mostra la seua por al nacionalisme
RedactaVeu / Europa Press / València

El portaveu del grup parlamentari ‘popular’ en les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha assegurat aquest dissabte que si el secretari general del PSPV, Ximo Puig, és qui dissenya l’Espanya federal que vol el PSOE “voldran sotmetre’ns als capricis dels nacionalistes radicals, catalans i catalanistes, si algun dia recuperen el Govern espanyol”.

Bellver ha considerat en un comunicat que els socialistes “sempre han sigut submisos a les teories pancatalanistes” i “fidels acompanyants d’aquests grups en ‘aplecs’, cadenes independentistes i *manifiestacions presidides per la *quatribarrada”. En aquesta línia, ha afegit que també “es reuneixen en entitats finançades per Catalunya per a la promoció del català i es resisteixen a proclamar obertament una defensa clara, sense fissures, dels senyals d’identitat valencianes”.

‘Menyspreu i connivència’

Per a Bellver, “el menyspreu, i en ocasions connivència del PSPV a les agressions territorials i culturals dels nacionalistes d’esquerres és preocupant” ja que, al seu judici, “asseguren que a ningú li importa que els partits minoritaris proclamen i defensen l’ús del català com a llengua pròpia, ni que menyspreen els nostres símbols i festes populars, però sí que importa, perquè tots ells van ser triats pels valencians per a representar-los en aquestes Corts”.

“Si la seua proposta federal passa per avergonyir-se dels senyals d’identitat que ens són propis; si la seua proposta d’Estat Federal respon als dictats dels grups minoritaris radicals d’esquerra, nacionalistes i independentistes, llavors la deriva socialista és molt perillosa”, ha agregat el dirigent ‘popular’.

Comparteix

Icona de pantalla completa