Diari La Veu del País Valencià
Puig demana ‘alternança higiènica’ al PV davant ‘mascletà’ casos corrupció del PP

Europa Press / Madrid

El secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, considera fonamental una “alternança higiènica” al capdavant del Govern del País Valencià en les eleccions autonòmiques del pròxim any davant la “mascletà” de casos de corrupció protagonitzats per dirigents del PP.

“Perquè passem pàgina només hi ha una possibilitat, i és l’alternança higiènica”, ha explicat Puig a Europa Press, qui creu que el PP “ha fet molt de mal” al País Valencià amb la successió d’escàndols de corrupció en els quals s’han vist embolicats alguns dels seus dirigents, com al ‘cas Brugal’ sobre recollida de brosses en la província d’Alacant, al ‘cas Nóos’ o al relacionat amb l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, qui pròximament entrarà a la presó.

El dirigent socialista, membre de la nova Executiva de Pedro Sánchez, creu que la reputació del País Valencià “ha caigut” durant els últims anys perquè “els seus dirigents han embrutat la seua imatge”, i han deixat “una hipoteca enorme” als seus ciutadans.

“No és el cas Gürtel, Nóos, Fabra o Brugal, el problema és que hi ha hagut un cas PP”, insisteix advertint dels “enormes costos” que açò té per a la comunitat, tant econòmics com socials i d’imatge. “Cal passar pàgina, no pot ser que l’agenda política valenciana estiga durant anys contaminada pels casos de corrupció del PP”, ha reivindicat el que aspira a presidir la Generalitat després dels comicis de maig de 2015.

Com a exemple ha posat els casos de dos dirigents ‘populars’ que segueixen en els seus llocs però la imatge dels quals és “molt lamentable”, com són l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, imputada per diversos delictes, o el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, qui en una de les peces del ‘cas Gürtel’, la Policia creu que era el “element nuclear” en l’organització de la visita del Papa Benet XVI a València dins de la V Trobada Mundial de les Famílies al juliol de 2006 i el considera el “responsable últim” en la presa de decisions.

Responsabilitats polítiques a més de penals

Per a Puig, aquests casos demostren que els responsables públics han d’assumir responsabilitats polítiques més enllà de les penals o jurídiques. “Qualsevol que senta els obscens comentaris respecte a l’urbanisme entre l’alcaldessa d’Alacant i el conegut empresari –Enrique– Ortiz, és més que suficient perquè en un país democràtic presentara la seua dimissió”, ha sostingut.

I el mateix sobre el president de les Corts Valencianes, a qui atribueix que la visita de Joan Pau II passada a la història com “una gran operació de corrupció”. “Apel•lant a les seues conviccions més íntimes, crec que hauria de confessar-se públicament i exercir la penitència col•lectiva”, ha animat.

En aquesta situació, el líder dels socialistes valencians insisteix que “el pitjor que li pot passar a la Comunitat Valenciana és que continue el PP”, i per açò creu que en els pròxims mesos s’anirà enfortint “una alternativa progressista impulsada pel PSOE”, un partit que aspira a ser “majoritari” i guanyar les eleccions. “Hi haurà alternança higiènica i un programa seriós, solvent i rigorós de govern -ha dit convençut Ximo Puig-. Jo crec que la majoria dels valencians volen passar pàgina i nosaltres farem tot el nostre esforç perquè el PSOE puga governar amb solvència aquest temps”.

Bones relacions entre l’oposició “per necessitat vital” davant la ‘dictablanda’

A més, veu possible entendre’s amb els altres partits que aconseguisquen representació en les Corts amb l’objectiu de fer “un nou projecte de comunitat”. Puig ha confessat que existeixen “bones relacions” entre els partits de l’oposició, encara que ha reconegut que és “quasi per necessitat vital” davant la ‘dictablanda’ exercida pels ‘populars’ durant els últims anys.

“És veritat que açò ha provocat un cert nexe d’unió entre tots aquells que volem que la democràcia valenciana i l’autogovern vagen cap endavant”, ha aprofundit deixant clar no obstant açò que el PSOE aspira a formar un govern “sòlid” i ser el partit majoritari en les eleccions.

Enfront d’aquesta situació, ha assenyalat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, està encara pendent del “dedazo” del president del seu partit, Mariano Rajoy, per a saber si optarà a la reelecció.

Comparteix

Icona de pantalla completa