Diari La Veu del País Valencià
EUPV es persona contra Calatrava

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Esquerra Unida s’ha personat com a acusació popular en la causa judicial del Jutjat d’Instrucció número 5 de Castelló contra Santiago Calatrava i alts càrrecs de la Generalitat Valenciana pel Centre de Convencions. La formació d’esquerres ha presentat una querella en la qual inclou la documentació revelada en 2011 per EUPV amb la intenció d’ajudar la justícia. El diputat i portaveu de l’executiva d’EUPV, Ignacio Blanco, ha assegurat que “ens personem en el cas del Centre de Convencions de Castelló per a defensar els interessos generals, per ajudar a aclarir un cas en el qual es van pagar 2,7 milions d’euros per un projecte que no es va construir ni es podia construir per les il·legalitats urbanístiques que suposava”.

Blanco ha recordat que “Esquerra Unida, i concretament la nostra diputada Marina Albiol, fou la primera en desvelar el contracte de Calatrava: vam saber aleshores que cobrava un percentatge sobre el cost final, que modificà les condicions de l’encàrrec, que pagava impostos en Suïssa, si és que els pagava, però no tributava en Espanya”. “Per tant -afegeix- és un contractista d’obra pública que no té el mateix tracte que la resta”.

L’arquitecte Santiago Calatrava
“La Generalitat ha estat mimant-lo, el Partit Popular ha estat afavorint-lo i ja és l’hora que es trenque aquesta relació estreta de connivència”, ha afirmat Blanco qui també ha afegit: “volem que s’aclarisquen tots els fets, que es depuren totes les responsabilitats i, per descomptat, tenir la oportunitat d’interrogar Calatrava, que responga les nostres preguntes, perquè fins ara ha sigut ell qui ens ha demandat per contar la veritat”.

“Nosaltres fem front a qualsevol demanda perquè estem absolutament segurs que complim amb les lleis i, sobretot, que exercim drets fonamentals”, afegeix el diputat i portaveu de l’executiva d’EUPV qui conclou: “El que ha d’estar preocupat és Calatrava que fins ara ha estat traient profit dels diners públics dels valencians amb uns projectes plagats de pífies i de sobrecostos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa