Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana investigació en les Corts sobre Centre Convencions de Castelló
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El diputat d’EUPV, Víctor Tormo, ha demanat la constitució d’una Comissió d’Investigació en les Corts sobre el Centre de Convencions de Castelló.

“Estem parlant d’un cas en què suposadament s’han comès delictes molt greus, com prevaricació, malversació, frau, i almenys dues persones apareixen en el centre d’aquestos delictes: Santiago Calatrava, arquitecte mimat del Partit Popular i Alberto Fabra que com a alcalde de Castelló va defensar el projecte del Centre de Convencions inclús contra la justícia”, ha apuntat Tormo.

El parlamentari ha recordat que Esquerra Unida s’ha personat com acusació popular en la causa judicial del Jutjat d’Instrucció número 5 de Castelló contra Santiago Calatrava i alts càrrecs de la Generalitat Valenciana pel Centre de Convencions. La formació d’esquerres ha presentat una querella en la qual inclou la documentació desvetlada en 2011 per EUPV amb la intenció d’ajudar a la justícia.

El diputat autonòmic d’EUPV assegura que “Fabra ha d’explicar moltes coses: per què ha deixat la capital de Castelló sense Pla General d’Ordenació Urbana, ha d’explicar per què li va encomanar a Calatrava el projecte del Centre de Convencions sense acudir a un concurs públic d’idees”.

“Fabra ha d’explicar per què no es va fer cas dels informes que apuntaven que Calatrava estava inflant els costos. Ha de d’explicar per què es paguen 2,7 milions d’euros per un projecte fantasma, per què es paga eixa quantitat a un individu que no ha tributat el que li corresponia a la Hisenda pública, per què després de comprovar-se que el projecte és

un fiasco encara treu pit defensant allò indefensable”, ha afegit Tormo.

“Per tot això i moltes coses més que la ciutadania té dret a saber, demanem en les Corts la constitució d’una Comissió d’Investigació parlamentària en la qual haurà de comparèixer el mateix Alberto Fabra com a exalcalde de Castelló”, conclou el parlamentari d’esquerres.

Comparteix

Icona de pantalla completa