Diari La Veu del País Valencià
Cal fer fora la corrupció de l’Ajuntament d’Alacant

RedactaVeu / Alacant

Des de Coalició Compromís exigeixen al conjunt de les forces polítiques presents al consistori alacantí, i especialment al govern municipal del PP començant per la regidora d’Urbanisme, la sra. Garcia Romeu, i l’alcaldessa d’Alacant, la sra. Castedo, que donen les passes per a obrir una Comissió d’investigació municipal arran de les converses publicades en els mitjans de comunicació, i que s’han extret dels sumaris judicials dels casos BRUGAL-RABASSA.

Des de Compromís, tal i com ha manifestat el secretari local, Natxo Bellido, no entendrien que “la relació impròpia que s’infereix entre tècnics municipals i l’empresari Enrique Ortiz, molt semblant al que revetlen les mateixes gravacions sobre el constructor i l’alcaldessa Castedo, han de conduir a alguna mena d’investigació interna, al marge de les conseqüències judicials de tot açò, per a saber què hi ha darrere d’una relació tan estreta entre tècnics municipals, com per exemple la sra. Campos, i el màxim propietari de sòl de la ciutat d’Alacant”.

Sonia Castedo amb Mariano Rajoy
Per a Bellido: “Volem saber quines són les reaccions de l’equip de govern del PP davant aquestes conductes impròpies de tècnics municipals, ja que, en cas de no produir-se cap conseqüència, la ciutadania pot certificar que aquesta manera de comportar-se sense saber separar els interessos públics dels privats, i sempre buscant salvaguardar els interessos privats del Sr. Ortiz, ha estat una pràctica tolerada i beneïda des dels responsables polítics del Partit Popular, la qual cosa és el que pareix demostrar-se en els sumaris judicials, tal i com assenyala la UDEF en els darrers informes sobre la relació Castedo-Ortiz amb l’empresari Enrique Ortiz”.

La imputació d’alguns tècnics municipals al costat de representants polítics, que en cap cas parla de l’honestedat i treball eficient de la gran majoria del funcionariat municipal, ens alerta d’una manera de governar afermada durant dècades de govern del PP que afecta seriosament la transparència, el bon govern i la legalitat. Bellido ha conclòs “lliurar els grans interessos de la ciutat a un empresari, fer-lo l’amo de la ciutat, ha estat possible per la complicitat d’uns governants que han afavorit i permés que la corrupció institucional arrele en l’administració local alacantina i que les bones pràctiques municipals que afavoreixen la majoria de la ciutadania hagen sigut substituïdes per unes pràctiques bastardes en què ha primat l’intercanvi de favors amb els poderosos, la confusió dels interessos públics i privats i la relegació a l’últim terme de les necessitats que com a ciutat tenim”.

Comparteix

Icona de pantalla completa