Diari La Veu del País Valencià
Huit de cada deu valencians recicla tots o quasi tots els envasos diàriament

RedactaVeu / EP / València

El País Valencià va reciclar un total de 127.958 tones d’envasos domèstics durant 2013, segons les últimes dades de l’entitat Ecoembes, que assenyala així mateix que huit de cada deu valencians afirmen separar diàriament tots o quasi tots els envasos per al seu reciclatge.

Aquests resultats mostren que els ciutadans cada vegada estan “més conscienciats” sobre la importància per al Medi Ambient de separar els envasos lleugers -envasos de plàstic, llandes i briks- destinats al contenidor groc i els de paper i cartró, destinats al contenidor blau.

Per a açò, els valencians disposen d’una sèrie d’infraestructures destinades a la recollida selectiva d’envasos: 32.764 contenidors grocs i blaus, quasi 900 més que el passat any, i quatre plantes de selecció d’envasos lleugers.

‘Enorme’ conscienciació dels valencians

D’altra banda, segons l’entitat, una dada que ratifica “l’enorme conscienciació” dels valencians en aquesta matèria és el percentatge d’impropis -residus dipositats incorrectament en el contenidor groc-, que durant 2013 es va situar en 20,3 per cent, una xifra quasi deu punts per davall que la mitjana estatal (30%).

A més, el passat mes de febrer es va engegar la campanya ‘El reciclatge ens uneix’ amb l’objectiu de “fomentar l’educació ambiental i conscienciar els ciutadans sobre la importància que el reciclatge d’envasos té per a la cura del Medi Ambient”.

En el marc d’aquesta campanya també es van desenvolupar accions de conscienciació ambiental al costat de la Junta Central Fallera i les associacions de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU).

Així mateix, amb la premissa de fomentar els valors mediambientals entre els aficionats del futbol valencià, també es van realitzar diferents actes en col•laboració amb el València C.F., el Vila-real C.F., el Llevant U.D. i l’Elx C.F, que van donar suport a aquesta campanya de sensibilització.

Finalment, el passat mes de desembre la Generalitat i Ecoembes van signar la renovació del conveni que mantenen, i a través del qual es garanteix el finançament de la recollida selectiva i selecció d’envasos durant els pròxims anys a les comarques del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa