Diari La Veu del País Valencià
Un total de 63 ferits a la Nit de l’Albà d’Elx

RedactaVeu / Elx

Anit, durant la celebració de la festa de la Nit de l’Albà van ser ateses un total de 63 persones, la majoria ferits lleus per caigudes de canyes i cremades de distint grau. Entre els ferits es troben també alguns menors.

Així, en l’Hospital General d’Elx van ser ateses un total de més de mig centenar de persones, dues d’elles menors, de 10 i 14 anys, per cremades en mà. La resta van ser atesos per cremades i per problemes oculars. Dels 63 ferits, només un va haver de passar la nit a l’Hospital General de la ciutat, segons han informat aquest migdia fonts del centre hospitalari.

Per la seua banda, la companyia Iberdrola s’ha negat enguany a tallar completament la llum del centre d’Elx durant els deu minuts previs a la mitjanit del 13 d’agost, com és costum de molts anys. Durant aquest lapse de temps, els il·licitans es dediquen a omplir el cel de palmeres de focs artificials fins al llançament a les dotze de la mitjanit de la Palmera de la Verge, de la qual diuen que és la més gran que es llança en el món.

Aquesta decisió ha estat envoltada de polèmica perquè té “poca sensibilitat” amb aquesta tradició il·licitana que dóna pas a la celebració durant dos dies del drama sacre-líric religiós del Misteri d’Elx, considerat Patrimoni Oral de la Humanitat per la Unesco.

De fet, l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso (PP), va demanar el passat dilluns en un bàndol als veïns i comerços de la ciutat que col·laboraren apagant els llums per a aconseguir que la palmera ressaltarà en la foscor. El consistori no va encaixar molt bé la negativa de l’empresa, que s’ha escudat en que existeixen motius legals per a no tallar tota la llum del centre. El Govern municipal d’Elx va manifestar el seu rebuig a la decisió i la va considerar una “falta de respecte a una tradició tan important” com la Nit de l’Albà.

La Nit de l’Albà és una mostra de pirotècnia en què ciutadans i empreses tiren més de 200 palmeres que solquen els cel del centre d’Elx. A més, la setmana passada la Nit de l’Albà va ser declarada Festa d’Interès Turístic Autonòmic per la Generalitat.

>

Nit de l’Albà 2014 a Elx

Comparteix

Icona de pantalla completa