Diari La Veu del País Valencià
Paisatges, amics i cerveses en bars, el més retratat pels valencians en xarxes socials
RedactaVeu / València

Un plat de menjar en una terrassa, el mar amb un veler al fons i una mascota són les fotos favorites dels valencians a l’estiu. I les que més comparteixen en les xarxes socials, les de paisatges (48%), les d’amics (40%) i les d’unes cerveses en un bar (30%).

El nombre de consumidors de cervesa que comenten habitualment imatges en les xarxes socials supera al d’aquells que prenen altres begudes. També són els que reconeixen passar més temps fora de casa en aquesta època.

De la mateixa manera que la cervesa es gaudeix majoritàriament en companyia, als valencians els agrada retratar el seu entorn proper. Les persones més presents en les fotos preses amb el telèfon mòbil són la família i els amics, protagonistes del 48% i el 30% de les instantànies respectivament. A aquests els segueixen els mateixos autors de les fotos (25%), la qual cosa demostra l’auge del ‘selfie’ al País Valencià.

Quan demanen una cervesa en un bar o un restaurant, la majoria dels enquestats prefereix immortalitzar el moment mentre estan gaudint de la beguda a fer-ho abans de donar el primer xarrup.

Jacobo Olalla Marañón, director general de Cerveceros d’Espanya, considera que “aquesta dada posa de manifest que a l’estiu la cervesa resulta, si cap, més abellidora, una excel•lent aliada contra les altes temperatures pròpies del País Valencià i, a més, ens brinda bons moments amb els nostres afins”.

Si estan fora de casa, les situacions en les quals els valencians envien més fotos als seus amics mitjançant WhatsApp o qualsevol altra aplicació de missatgeria corresponen a quan es troben prenent unes canyes, en la platja i en la piscina.

‘Smartphone’, complement estival

A l’hora de compartir imatges des de la platja, la muntanya o el lloc de residència habitual, el telèfon mòbil no té rival en altres dispositius com l’ordinador portàtil (13%) o el de sobretaula (9%). En concret, al voltant de set de cada deu valencians recorren al seu ‘smartphone’ diàriament per a publicar fotos en els seus perfils.

Entre les xarxes socials més emprades durant l’època estival es troben Facebook (95%), Twitter (56%) i Instagram (32%). Precisament en l’aplicació de fotografia ‘vintage’ és on s’observa una major diferència entre sexes: mentre que el percentatge d’utilització entre dones aconsegueix el 35%, en homes és del 24%.

Sinònims d’estiu

Si bé les noves tecnologies han transformat les relacions personals, hi ha hàbits estiuencs que no passen de moda. Els plans considerats “indispensables” de l’estiu pels valencians són eixir a picar alguna cosa acompanyat d’una cervesa (34%), anar a la platja en família (24%) i fer un capbussó en la piscina (15%).

Ja siga després d’una jornada de treball o de platja, fer una passejada i gaudir una cervesa constitueixen el fermall favorit per a concloure un dia d’estiu fora de casa. Quant a la destinació vacacional més desitjat, set de cada 10 valencians trien la platja enfront d’un 28% que opten per la muntanya i el turisme d’interior.

El País Valencià forma part, juntament amb Múrcia i Albacete, de la segona zona en vendes de cervesa, amb 6,4 milions d’hectolitres venuts en 2013.

Cerveceros d’Espanya és l’entitat que representa en l’Estat espanyol, des de 1922, al conjunt del sector cerveser. Aquesta associació està composta en l’actualitat pels següents grups empresarials, que suposen la pràctica totalitat de la producció de cervesa a l’Estat espanyol: Mahou, San Miguel, Heineken Espanya, Grup Damm, Estrella de Levante, Grup Alhambra Alimentària, Hijos de Rivera, Companyia Cervecera de Canarias, i La Zaragozana.

Comparteix

Icona de pantalla completa