Les Brigades d'Emergència amb manca d’efectius i mitjans

Les Unitats de Brigades d'Emergència (UBE), dependents de la Conselleria de Governació, no descarten mobilitzacions davant el dèficit de mitjans i l'estancament que pateixen les condicions en les quals desenvolupen el seu treball
14 agost 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

Aquest dèficit en el nombre d'efectius es nota en l'extinció d'incendis i en l'increment d'hores que realitzen els brigadistes. Quan els treballadors recuperen aquestes hores en temps lliure, les brigades es queden únicament amb dos o tres components, la qual cosa significa que no estan operatives per no anar amb tots els seus membres.

CCOO i el Sindicat de Policies i Bombers han denunciant reiteradament la falta d'homogeneïtzació en el nombre de components de les brigades. La brigada tipus la formen sis membres, i en aquests moments hi ha brigades amb cinc efectius. Els sindicats mai han rebut garanties que açò se solucione, i afirmen que la contractació de vint brigadistes més seria la solució.

Falta de transparència en la contractació

Una altra cosa que també preocupa el col·lectiu és la forma d'ingrés al servei de UBE. La deixadesa mostrada tant per la Conselleria de Governació com per la Direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis Forestals i Emergències, respecte a la forma d'accés, que no es realitze sobre la base dels criteris d'igualtat, mèrit i capacitat, està facilitant els col·locats i la falta de transparència en la contractació. Tot açò es produeix després d'un acord entre l'empresa pública Tragsa i els sindicats UGT i CGT, en el qual s'eliminen aquests principis que regien per a l'ingrés en les brigades d'emergència.

CCOO i SPPLB reivindiquen el desenvolupament de la Llei d'Emergències, a través de la creació del Reglament que regule la forma d'accés i el funcionament de les Unitats de Brigades d'Emergència, per tindre així les condicions que eviten les ingerències d'interessos particulars.


next