Diari La Veu del País Valencià
Les temperatures cauen una mitjana de 6 graus al País Valencià

RedactaVeu / EP / València

Les temperatures han caigut en les últimes hores una mitjana de sis graus al País Valencià, després de diverses jornades d’intensa calor, amb termòmetres que han fregat al principi de la setmana els 40 graus i amb nits càlides que han rondat els 26, segons informa la delegació territorial de l’Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet).

A les 11.00 hores d’aquest dijous, els descensos arribaven a ser de fins a onze graus a Oliva i deu a Xàtiva. En les capitals, a València es registraven 5,2 graus menys; a Alacant sis i a Castelló 3,7. De fet, l’únic valor que indica una pujada en el termòmetre s’ha localitzat en la localitat Castellfort (els Ports), amb tres desenes més, mentre que a Vinaròs es manté inalterable.

Altres localitats amb caigudes significatives han sigut Carcaixent, amb 9,2 graus menys i Llíria, Manises, Polinyà o Alcoi, amb descensos que ronden els set graus. De matinada ha arribat a ploure de forma molt dispersa i feble en alguns punts de la meitat sud del País Valencià i a primera hora en la zona de la Valldigna.

Previsió cap de setmana

Per a aquest cap de setmana no s’esperen pluges i es preveu que a l’interior les temperatures ronden els 30 graus i en el litoral els 25 graus. Els cels nuvolosos, probabilitat de precipitació i l’ambient no gaire càlid es mantindrà durant la resta de setmana.

Els termòmetres s’han quedat en aquestes màximes després d’un dimecres d’intensa calor a Alacant, amb 38,5 graus a Elx; 37,8 en la capital o 38,4 a Oriola.

El matí del dijous ha clarejat amb núvols, més compactes a la zona centre del país, arrossegades pel vent de Gregal, que deixa la mar més alterada, amb marejada i ones de més d’un metre. Aquest dimecres van començar a descendir les temperatures al nord, acompanyat de Mestral fort, amb ratxes que van arribar als 93 quilòmetres per hora en Fredes; 67 a Torreblanca i 59 a Vilafranca.

Comparteix

Icona de pantalla completa