Benicàssim enceta aquest divendres el Rototom Sunsplash amb Skatalites

La festa gratuita que obri aquesta 21 edició del Festival inclou una desfilada amb batucades i malabars i concerts del grup jamaicà Skatalites i dels Germans Thioune a les 20 i les 22
15 agost 2014 01:00h

RedactaVeu / EP / Benicàssim

El festival reggae Rototom Sunsplash celebra aquest divendres 15 d’agost un prefestival gratuït en els carrers de Benicàssim, on el plat fort seràl'actuació dels llegendaris Skatalites.

En la seua 21a edició, l'esdeveniment recupera aquesta festa gratuïta, que servirà d'aperitiu al festival, i que omplirà de ritme i color tots els raconsdel municipi.

Els actes començaran a les 19.00 hores amb una gran desfilada que partirà de la plaça dels Corts Valencianes per a, a través dels carrers Estatut iBayer, arribar a la plaça de la Constitució, per a tornar pel carrer Sant Tomàs i l'avinguda Castelló.
 

Les batucades Yimawa -provinent de Múrcia i integrada únicament per dones-, Blegue Capelle -de València-, així com els artistes senegalesosGermans Thioune, participaran en la cercavila, a la qual també se sumaran els integrants de Circ Divers i Organic Roots per a oferir una mostra deles seues habilitats amb malabars, xanques, equilibris i espectacles de clown, a més de diverses bicicletes customizades.

A les 20.00 hores arrancaran els espectacles, amb el concert especial que els Germans Thioune oferiran en l'amfiteatre de la plaça Constitució.

Dues hores més tard, la plaça dels Corts Valencianes acollirà l'actuació del mític grup jamaicà Skatalites, que enguany celebra el 50 aniversari dela seua fundació.
 
Damian Marley en Rototom Sunsplash 2013 Benicassim. Fotos: @ Rototom 2013

Del 16 al 23 d’agost

A més dels directes, nombrosos pubs de la localitat oferiran a partir de la mitjanit festes especials amb la música reggae com a protagonista.

El festival, que es desenvoluparà del dissabte 16 al 23 d'agost, es prepara des de fa setmanes per a acollir els milers d'assistents que, com cadaany, es donen cita a Benicàssim. Hui divendres, s'ultima el muntatge de cabanyes de fang i palla en la zona de l’African Village, així com elsescenaris i el dom a l'aire lliure, que albergarà tallers i llocs d'artesania i restauració, l'evolució dels quals comprovaran aquesta vesprada lesautoritats, que visitaran el recinte de festivals.
 

L'entrada a la zona d'acampada, que obrirà les seues portes aquest divendres al migdia, disposarà enguany d'un nou espai enjardinat, el SunGarden, que de 9.30 a 14.00 hores acollirà les activitats i tallers de MagicoMundo, RototomCircus i Viure l'Energia. L'entrada serà lliure per a tot el públic del festival.
 

Així mateix, els usuaris del càmping tindran enguany a la seua disposició un mercat de productes de quilòmetre zero on podran proveir-se decomestibles, begudes, eines i altres productes, tot procedent de signatures ètiques.next