Diari La Veu del País Valencià
El PSPV anuncia accions als pobles contra les retallades en el transport d’urgències
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista de Sanitat en les Corts, Ignacio Subías, ha anunciat accions en cada poble en contra de la reestructuració dels serveis de transport sanitari d’urgències que la Conselleria de Sanitat té previst realitzar a partir de hui, dia 1 de març. Ha denunciat que la Conselleria ha procedit des de ʺl’obscurantisme i sense dialogar amb els agents socials, professionals, representants dels ajuntaments i partits polítics de l’oposicióʺ.

Subías, que ha manifestat la posició en contra del PSPV a aquestes mesures, ha reclamat a la Conselleria que rectifique aquesta ʺdecisió injusta i inhumanaʺ; de no fer-ho, els socialistes exigiran ʹles responsabilitatsʹ, ha advertit. Igualment, ha anunciat que promouran mocions i recollides de signatures en cada poble.

Subías ha alertat que aquesta reestructuració suposa ʺunes retallades tremendes en la prestacióʺ; en uns casos comporta l’eliminació, en uns altres la disminució de l’horari del servei i també el canvi de transport (per exemple, de SAMU a bàsic). Tot açò, ha assegurat, ʺgenera incertesa i por davant la malaltiaʺ. A més, en una situació d’emergència-urgència és fonamental la rapidesa en l’actuació i els mitjans humans i materials amb què s’atenen les pròpies urgències. De fet, segons ha explicat, es recomana ʺun temps d’entre 20-30 minuts com a màxim i com a òptimʺ per a atendre aquestes situacions, ja que a partir d’ací empitjora el pronòstic del pacient.

El portaveu socialista ha insistit que aquestes mesures afecten tots els casos però especialment als de traumatismes greus, afeccions cardiovasculars, afeccions respiratòries severes, problemes cerebrovasculars; a les persones majors i als malalts; quant a les poblacions, les més xicotetes, les de l’interior i les rurals seran les perjudicades.

Comparteix

Icona de pantalla completa