Diari La Veu del País Valencià
Un possible cas d’èbola a Alacant obliga a activar el protocol al País Valencià
RedactaVeu / Alacant

El pacient que és atès en l’Hospital Sant Joan d’Alacant per presentar símptomes que es corresponen amb el virus d’èbola i que ha fet activar el protocol d’actuació contra aquesta malaltia és un home de nacionalitat nigeriana que ha estat recentment en el país africà, segons han informat fonts del centre hospitalari.

Aquestes mateixes fonts han indicat que l’home tenia més de 38,3 graus de febre, el límit considerat com a possible símptoma de la malaltia. A més de la febre, presentava un altre dels símptomes, si bé les fonts consultades no han precisat quin. Són símptomes de la malaltia la cefalea, diarrea o vòmits, entre uns altres.

En el moment de redactar aquesta informació, el pacient es troba estable i aïllat en una zona de pressió negativa del centre, en el qual s’està aplicant, a més del protocol d’actuació del Ministeri de Sanitat, un de propi de l’Hospital Sant Joan per a evitar possibles contagis i per a garantir la protecció dels professionals i pacients.

Les fonts consultades han confirmat que el pacient ha acudit en primer lloc a l’Hospital General de l’Alacant on, després de comprovar que presentava almenys dos dels símptomes de la malaltia i informar que havia tornat recentment de Nigèria, se l’ha derivat a l’Hospital Sant Joan, centre de referència per a casos d’èbola, juntament amb la Fe al País Valencià.

Aquestes mateixes fonts han explicat que el període d’incubació d’aquesta malaltia és d’entre 2 i 22 dies, i han posat l’accent que es tracta d’un virus de molt difícil o quasi impossible contagi perquè requereix contacte físic.

Així mateix, han informat que els resultats que determinaran si el pacient ha contret èbola tardaran uns dies. En cas de no tenir èbola, s’especificaria quina és la patologia que presenta. En el cas de tenir-lo, se li aplicarà un tractament més específic.

La Conselleria de Sanitat va activar aquest dissabte de manera preventiva el protocol d’actuació contra l’èbola després que aquest pacient fóra atès en les urgències de l’Hospital General d’Alacant amb possibles símptomes,el qual va ser derivat a l’Hospital Sant Joan d’Alacant davant la sospita de possible cas d’ébola.

El pacient roman ingressat en l’Hospital Sant Joan, clínicament estable, en un àrea d’aïllament. La Conselleria afirma que amb l’activació del protocol, “la població està protegida d’un possible contagi”.

EUPV: “Llombart ha de donar explicacions ja”

La diputada d’EUPV Esther López Barceló, davant el possible cas d’èbola en la ciutat d’Alacant, ha fet públic un comunicat on aquesta formació considera “urgent” que el senyor Llombart done explicacions en compareixença abans que finalitze agost en una Diputació Permanent de les Corts.

“Tenim dret tots els ciutadans i ciutadanes al fet que se’ns done informació sobre els protocols i les mesures de seguretat que s’estan engegant per part de la Conselleria en els centres que s’han habilitat a el País Valencià per a aquest tema, com són els de Sant Joan i La Fe de València. Ens sembla una qüestió que s’haurà de produir com més prompte millor, sense dilació, i per a donar tranquil·litat a tota la ciutadania”, apunta la nota.

Comparteix

Icona de pantalla completa