Diari La Veu del País Valencià
Èxit d’afluència a La Fira de Xàtiva

RedactaVeu / Xàtiva

La Comissió de festeres i festers de la Fira de Xàtiva ha expressat per mig d’un comunicat fet públic aquest dilluns la seua “satisfacció” per “l’èxit d’afluència de públic” als actes organitzats els dies 14, 15 i 16 d’agost.

En aquest sentit, segons els organitzadors, mig miler de persones participaren en la I Nit de cant improvisat i versà posterior a un sopar popular multitudinari i una nombrosa assistència a la dansà de l’Escola de Danses.

L’actuació del glossador Mateu Xurí -vingut de l’illa de Mallorca- i la cantaora Sílvia Ampolla -de les terres de l’Ebre- va entusiasmar la plaça que vibrava d’emoció amb cada vers en un espectacle amb Pep Gimeno “Botifarra” com a mestre de cerimònies i amb diverses participacions de figures valencianes de la versà i del cant d’estil.

El dia 15 l’esmorzar de la fira a la Plaça Sant Jaume va deixar pas a la programació al barri del Mercat amb la Fira d’Entitats i el també primer Circuit de Micro Teatre Fira de Xàtiva: Una iniciativa pionera a la ciutat de Xàtiva que també va comptar amb el favor del públic.

La també profusa assistència a l’actuació de Francesc Anyó i Borja Penalba, amb el seu espectacle d’homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés titulat “De mà en mà”, va confirmar la necessitat de programació d’espectacles culturals de qualitat i en valencià durant la setmana gran de Xàtiva.

Abans el també primer Concurs de truites i coques, amb 50 participants inscrits, va superar també les expectatives dels organitzadors.

700 persones als concerts

El dia 16 unes 700 persones s’aplegaren al Pavelló Francisco Ballester a gaudir de les actuacions de Quim Sanç, Arrap, Smoking Soul’s, Sva-Ters i Pirat’s Sound Sistema que varen cloure una programació d’èxit que la ciutat de Xàtiva mereixia.

Els festers i les festeres han volgut agrair l’assistència i la col•laboració dels veïns i veïnes i la “comprensió amb els xicotets problemes derivats de la gran afluència de visitants”. Al mateix temps, han anunciat que començaran a treballar en el disseny de la programació de la Fira de l’any vinent que podria veure augmentats els dies de programació. “Definitivament la Fira va més enllà de la Plaça de La Bassa”, asseguren.

Comparteix

Icona de pantalla completa