Diari La Veu del País Valencià
Menys inversió, més accidents mortals
RedactaVeu / València.

El portaveu socialista d’Infraestructures en les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que el País Valencià ha sigut la segona autonomia, només per darrere d’Extremadura, on més ha crescut el nombre de morts per sinistres en carreteres. Així ha assenyalat que s’ha passat dels 50, entre l’1 de gener i el 24 de juliol de 2013, als 63 fins al passat 27 de juliol de 2014.

El diputat socialista també ha alertat que en termes absoluts la valenciana ocupa el tercer lloc amb més morts solament per darrere d’Andalusia i Catalunya. Unes dades que, segons ha denunciat, “malbaraten els objectius del Pla de Seguretat Viària de la Comunitat de 2004, que ja per a 2010 es fixava com a objectiu reduir el nombre de morts per davall dels 45”.

Per al diputat socialista “aquest repunt té molt a veure amb la falta de manteniment del parc mòbil però sobretot amb el deficient estat de la xarxa de carreteres i l’incompliment dels objectius del pla de 2004 i del Pla d’Infraestructures Estratègiques de la Comunitat Valenciana (PEU-2004-2010)”.

En aquest sentit, Signes ha recordat que en el pla global de seguretat es marcava un objectiu de condicionament anual de 50 km de marges de carreteres, i de condicionament anual de 100 km de carreteres. Però a més també estava prevista l’engegada de la sala de trànsit de la Generalitat en 2007 i la redacció del reglament de la Llei de Carreteres, aprovada pel govern socialista de la Generalitat en 1991. Una sèrie de mesures que, tal com ha denunciat Signes, “no s’han posat en funcionament, ni tampoc s’han complit les inversions previstes en manteniment de carreteres recollides tant en el pla global com en el PEU”.

Un altre dels incompliments del govern de Fabra i de la consellera Bonig, segons ha assenyalat Signes, és la no elaboració dels plans biennals de seguretat viària que marca el Pla General durant els biennis 2005-2006, 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012 la qual cosa confirma el “nul esforç per a prestar la mínima atenció a la seguretat viària per part del Consell i del Ministeri de Foment, que tampoc ha fet res per la conservació de la xarxa estatal que travessa la nostra Comunitat”.

Per tot açò, el diputat socialista ha anunciat que demanarà la compareixença en les Corts de la consellera Bonig perquè “done les explicacions oportunes a tots els valencians i valencianes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa