IX Manifestació Antitaurina d’Algemesí contra les vedellades

La Folgança-Iniciativa Animalista d’Algemesí ha posat en marxa les accions que giraran al voltant de la IX Manifestació Antitaurina del dissabte 13 de setembre de 2014
19 agost 2014 01:00h

RedactaVeu / Algemesí.
 
La manifestació eixirà des de l’estació del ferrocarril d’Algemesí a les 19:00h i farà la major part del seu recorregut pel carrer Muntanya fins a la plaça de bous, que estarà en fase de construcció. Com és habitual, finalitzarà a la plaça del Mercat amb la lectura del manifest i la crida per unes festes sense sang ni tortura.

El primer objectiu d’aquestes accions continuarà essent l’abolició de les vedellades amb cadafals, de la tortura i matança de vedells molt xicotets (sempre menors de 2 anys i moltes vegades sense haver complit el primer) per membres de les penyes  sense experiència.

Les protestes davant aquesta pràctica, “molt agreujada pels efectes de l’alcohol, obligà la Comissió Taurina a un esforç justificatiu en forma de normativa reguladora que només ha eliminat els casos més terribles, com les més de 10 estocades a un mateix animal que es produïen fins aleshores. El gran patiment dels animals, malgrat això, continua estant garantit”, segons la Folgança.

Les accions de la Folgança-Iniciativa Animalista d’Algemesí denunciaran l’ús de la setmana de bous i de les vedellades “com a instrument populista i de divisió de la ciutadania. L’immobilisme ha arribat fins al rebuig, amb els vots del PP, d’una moció consensuada per l’oposició per a l’eliminació de les banderilles, l’estoc i la mort dels animals davant del públic de les vedellades”.

També es continuarà denunciant la manipulació encapçalada per l’alcalde del PP, Vicent Garcia Mont, que s’ha entestat “en impedir el lliure exercici del dret a la informació i que ha declarat una cadena de televisió “non grata” a Algemesí per informar sobre les vedellades. L’any passat, a més, aparegué al capdavant d’una concentració taurina organitzada front a la que estava realitzant la iniciativa “Okupa Algemesí” i acabà acusant d’agressió algunes d’aquestes persones”.
 
 
 
 
next