Diari La Veu del País Valencià
EUPV sol·licita la compareixença de Ciscar a la Comissió d’Agricultura

RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Agricultura, José Ciscar, perquè explique les mesures que pensa posar en marxa el Consell per als agricultors i ramaders valencians a conseqüència del conflicte diplomàtic entre la Unió Europea i Rússia. “Que les ajudes europees pel veto rus exclouen cítrics i caquis és un clar perjudici als agricultors i agricultores valencianes”, ha assenyalat López Barceló.

“Des d’Esquerra Unida exigim urgentment la compareixença del conseller Ciscar per a que davant aquesta circumstància tan greu per al sector es pronuncie i ens explique realment quines mesures s’estan duent a terme per a acabar amb aquesta greu discriminació als treballadors i treballadores del camp, que estan pagant les conseqüències d’una crisi política en la quals ells no tenen absolutament res a veure”, afirma la diputada autonòmica.

López Barceló ha recordat que les pèrdues per al sector agrari de Estat espanyol, i singularment per al sector del País Valencià, podrien ser realment elevades, ja que les exportacions a Rússia l’any passat es van situar per damunt dels 300 milions d’euros. Ahir, l’eurodiputada valenciana d’IU anuncià que presentarà una bateria de preguntes adreçades al comissari d’Agricultura de la UE, Dacian Ciolos.

Comparteix

Icona de pantalla completa